compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Grâce à Dieu

Grâce à Dieu

***1/20
Waardering: 3.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, filmhuis

Pitch van Grâce à Dieu
Melvil Poupaud (Alexandre)
Melvil Poupaud (Alexandre)
Delen op facebook
Grâce à Dieu
Nederlandse première: 4-4-2019
België, Frankrijk, 2019, 137 min,
Drie mannen zijn in hun kinderjaren slachtoffer geweest van ontucht door een priester, als ze ontdekken dat hij nog steeds met kinderen werkt, willen ze hem stoppen. Het lijkt alsof niemand met het verleden bezig wil zijn.
trailer en bijzonderheden over Grâce à Dieu
De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en omdat de priester nog berecht moest worden, probeerden de advocaten van de priester te voorkomen dat de film in de bioscopen zou komen, ondanks het feit dat de film al een Zilveren Beer had gewonnen tijdens het Berlijnse filmfestival. Uiteindelijk mocht de film toch in première gaan omdat pater Preynat nog niet veroordeeld was, maar al wel schuldig had gepleit.
Aanloop van Grâce à Dieu
Parijzenaar François Ozon hoort tot één van de nieuwe meesters van de Franse cinema met klassiekers als 8 Femmes (2002), Swimming Pool (2003), Dans la maison (2012) en Jeune et jolie (2013).
BioscoopAgenda van Grâce à Dieu

Grâce à Dieu in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.


Synopsis distributeur
Alexandre leidt een rustig leven met zijn gezin. Op een dag ontdekt hij per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt, nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de Katholieke kerk bekend te maken. Ze zijn met stomheid geslagen als de hoeveelheid slachtoffers duidelijk wordt en als blijkt dat het misbruik tot in de hoogste kringen binnen de kerk is verzwegen. De gevolgen van het onthulde schandaal zijn niet te overzien en zal hun levens voorgoed veranderen.