compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 3-12 t/m 9-12
Film van de week!
MENU

Hodder

****0
Waardering: 4/5

En som Hodder

Pitch

Op een nacht krijgt Hodder bezoek van een fee. Zij vertelt hem dat hij is uitverkoren om de wereld te redden. Maar hoe kan een 9-jarige scholier de wereld redden? Hij besluit te beginnen met het kleinste eilandje dat hij in de wereldatlas kan vinden.
Delen op facebook
Hodder
Nederlandse première: 21-2-2004
Denemarken, 2003, 84 min,

bijzonderheden

Nederlands Ondertiteld. Gebaseerd op het kinderboek 'Hodder de Nachtbraker' van de Deense schrijver Bjarne Reuter. 'Hodder' is de softere versie van Kees de Jongen. Speelfilmdebuut van Henrik Ruben Genz die onder andere in de korte film "Theis and Nico" liet zien dat hij kinderen goed kan regisseren. Hij geeft met deze film een vervolg aan de Deense kinderfilmtraditie zoals wij die kennen van bijvoorbeeld Busters Wereld (1984) van Bille August. Winnaar van het Chicago International Children's Filmfestival (2003).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Recensies van Hodder

Hodder - Bioscopen, Tijden & Tickets

Hodder in de bioscoop

Wil je Hodder zien? Koop of huur de film hier:Op een nacht krijgt Hodder bezoek van een fee. Zij vertelt hem dat hij is uitverkoren om de wereld te redden. Maar hoe kan een 9-jarige scholier de wereld redden?Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Nordisk Film Production