compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

I Clowns

***1/20
Waardering: 3.5/5

The Clowns

Pitch

De kijker krijgt een verkenningstocht voorgeschoteld langs legendarische Europese circussen en hun beste acts. Pierrot en zijn hulpclown Auguste komen in beeld, net als de Fratellini-familie en de filmclown Pierre Étaix. Fellini zelf verschijnt ook ten tonele, als zichzelf, evenals Anita Ekberg, die een tijger koopt bij een Italiaans circus.
Delen op facebook
I Clowns
Frankrijk, Italië, West-Duitsland, 1970, 92 min,

bijzonderheden

In deze film laat Federico Fellini zijn fascinatie en hartstocht zien voor clowns en het circus, zoals hij dat eerder ook al deed in La Strada (1954).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Federico Fellini wordt gezien als een van de grootste Italiaanse filmmakers aller tijden. Zijn eerste films, in de jaren '50, maakte hij in de traditie van het Italiaanse neorealisme, maar in de loop der jaren ontwikkelde hij een geheel eigen stijl die als meer magisch-realistisch betiteld kan worden en waarin vooral de groteske, theatrale aanpak van de regisseur opviel. Fellini verwerkte vaak autobiografische elementen in zijn films.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Bavaria Film, Compagnia Leone Cinematografica, Office de Radiodiffusion Télévision Fran, Radiotelevisione Italiana (RAI)