compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU

Kuessipan

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst

Pitch

Naast authentieke, inheemse elementen bevat het poëtische Kuessipan universele thema’s als familie, criminaliteit, gemeenschap, verbondenheid en de kracht van vriendschap tussen vrouwen.
Delen op facebook
Kuessipan
Nederlandse première: 29-4-2021
Canada, 2019, 117 min,

Kuessipan trailer

Trailer van KuessipanBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Kuessipanhttps://i1.ytimg.com/vi/WPKPFIZLnbM/hqdefault.jpg2020-10-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Kuessipan - Bioscopen, Tijden & Tickets

Kuessipan in de bioscoop

Synopsis distributeur

Mikuan en Shaniss zijn twee Innu hartsvriendinnen die op de drempel staan naar volwassenheid. Hoewel ze opgroeien als beste vriendinnen in het Innu reservaat Uashat Mak Mani-Utenam in het Canadese Québec, leiden Mikuan en Shaniss een ander leven. Mikuan woont bij haar liefhebbende familie, wil graag schrijfster worden en droomt ervan naar de stad te verhuizen. Shaniss komt uit een gebroken gezin, brengt haar jeugd door in verschillende huizen en maakt de middelbare school niet af. Ze woont samen met haar vriend Greg en hun baby. Als kinderen beloofden ze elkaar altijd samen te zullen blijven. De Innu-identiteit is een sterk onderdeel van hun leven. Maar naarmate ze ouder worden, komen de verschillen steeds meer boven drijven. De discrepanties dagen hun vriendschap uit, maar hun liefde voor elkaar blijkt sterker te zijn. Naast hartverwarmende momenten zijn er ook momenten waarop je hart breekt.

Productiemaatschappij: Max

Cast & Regisseur

Brigitte Poupart

Professeur Mikuan
Cédrick Ambroise

Metshu Vollant
Martin Desgagnés

Workshop host
Roselyn Fontaine

Uapukun Vollant
Kuessipan poster