compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Kuessipan

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst

Pitch van Kuessipan

Sharon Ishpatao Fontaine (Mikuan Vollant)

Sharon Ishpatao Fontaine (Mikuan Vollant)

Delen op facebook
Kuessipan
Nederlandse première: 23-9-2021
Canada, 2019, 117 min,

Twee meisjes - Mikuan en Shaniss - groeien op als hartsvrienden in een Innu-gemeenschap. Mikuan komt uit een liefhebbend gezin en Shaniss kende vooral een moeilijke jeugd. Als kinderen beloofden ze elkaar om bij elkaar te blijven, wat er ook gebeurt. Maar nu ze bijna 17 zijn, wordt Mikuan verliefd op een blanke jongen en blijkt het reservaat te klein voor haar dromen.

Bekijk bij:

Cinemember

Kuessipan trailer en bijzonderheden

Naar het roman van 'Kuessipan' van Naomi Fontaine, 'kuessipan' is het Innu-woord voor 'jouw beurt'. De film maakt vooral gebruikt van niet-professionele acteurs, want het succes aan de box-office van Canada in de herfst van 2019 des te indrukwekkender maakt.

Trailer van KuessipanBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Kuessipanhttps://i1.ytimg.com/vi/WPKPFIZLnbM/hqdefault.jpg2020-10-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Myriam Verreault maakte eerder À l'ouest de Pluton (2009).

Kuessipan - Bioscopen, Tijden & Tickets

Kuessipan in de bioscoop

Wil je Kuessipan zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Twee meisjes groeien op als beste vrienden in een Innu-gemeenschap. Ze beloven elkaar om bij elkaar te blijven, maar dan wordt Mikuan verliefd op een blanke jongen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Naast authentieke, inheemse elementen bevat het poëtische Kuessipan universele thema’s als familie, criminaliteit, gemeenschap, verbondenheid en de kracht van vriendschap tussen vrouwen.

Mikuan en Shaniss zijn twee Innu hartsvriendinnen die op de drempel staan naar volwassenheid. Hoewel ze opgroeien als beste vriendinnen in het Innu reservaat Uashat Mak Mani-Utenam in het Canadese Québec, leiden Mikuan en Shaniss een ander leven. Mikuan woont bij haar liefhebbende familie, wil graag schrijfster worden en droomt ervan naar de stad te verhuizen. Shaniss komt uit een gebroken gezin, brengt haar jeugd door in verschillende huizen en maakt de middelbare school niet af. Ze woont samen met haar vriend Greg en hun baby. Als kinderen beloofden ze elkaar altijd samen te zullen blijven. De Innu-identiteit is een sterk onderdeel van hun leven. Maar naarmate ze ouder worden, komen de verschillen steeds meer boven drijven. De discrepanties dagen hun vriendschap uit, maar hun liefde voor elkaar blijkt sterker te zijn. Naast hartverwarmende momenten zijn er ook momenten waarop je hart breekt.

Productiemaatschappij: Max

Cast & Regisseur

Yamie Grégoire

Shaniss Jourdain
Brigitte Poupart

Professeur Mikuan
Cédrick Ambroise

Metshu Vollant
Martin Desgagné

Workshop host (as Martin Desgagnés)