compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 44 29-10 t/m 4-11
Film van de week!
MENU

La Promesse

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch

De 15-jarige Igor verdeelt zijn tijd tussen het bouwen van een kartwagentje met zijn vrienden, en werken voor zijn vaders aannemersbedrijf dat draait op illegale immigranten. Op de dag dat de immigratiedienst een bezoek brengt aan de bouwplek, verliest Igor zijn jeugdige onschuld. Als hij de arbeiders maant snel te vertrekken, valt de illegale Afrikaan Hamidou van de stellage. Net voordat hij overlijdt vraagt hij Igor of hij voor zijn vrouw Assita en kind Tiga wil zorgen.
Delen op facebook
La Promesse
België, 1996, 93 min,

bijzonderheden

'La Promesse' betekende de internationale doorbraak voor de gebroeders Dardenne, die qua films in het spoor zitten van filmmakers als Ken Loach (o.a. "Riff Raff", Land and Freedom) en Mike Leigh (o.a. "Secrets and Lies", Career Girls).
De film werd opgenomen in Luik, België. Als extra bijzonderheid kan worden vermeld dat er vrijwel geen muziek in de film is te horen. Jean-Pierre en Luc Dardenne werkten in hun derde speelfilm voornamelijk met niet-professionele acteurs en draaiden op een losse manier die hun documentaire achtergrond verraadt.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Belgische broers Jean-Pierre en Luc Dardenne maken al twintig jaar lang samen films, waarvan het merendeel documentaires. Als de een op de set staat, zit de ander achter de monitor en om de zoveel scènes wisselen ze van plaats.

Recensies van La Promesse

La Promesse - Bioscopen, Tijden & Tickets

La Promesse in de bioscoop

Wil je La Promesse zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De zoon van een koppelbaas rebeleert tegen zijn vader wanneer één van de schaamteloos uitgebuitte illegalen overlijdt.Meer films online, op DVD / BR


Amazon Prime Video

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Eurimages Fund of the Council of Europe, Les Films du Fleuve, Radio-télévision Belge Francofone, Samsa Film S.a.r.l.