compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Leatherface

Leatherface

**1/200
Waardering: 2.8/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

horror, thriller

Pitch van Leatherface
Leatherface filmstill
Leatherface filmstill
Delen op facebook
Leatherface
Nederlandse première: 2-11-2017
Verenigde Staten, 2017, 88 min,
De dochter van de sheriff komt om op een verdachte manier, de jongste telg van de familie Sawyer moet hiervoor naar een gesticht. Tien jaar later richt hij een bloedbad aan en slaat hij op de vlucht. De sheriff is gebrand op wraak en zet een klopjacht in.
trailer en bijzonderheden over Leatherface
Er is een replica van het ouderlijk huis gebouwd voor deze film.
Aanloop van Leatherface
De film is een pre-quel op de horror-klassieker "The Texas Chain Saw Massacre" (1974).
BioscoopAgenda van Leatherface

Leatherface in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Jaren voor de gebeurtenissen uit de klassieker ‘The Texas Chain Saw Massacre’ woont de beruchte, moordlustige familie Sawyer al in Texas. Nadat de dochter van de lokale sheriff op een verdachte manier om het leven komt, wordt de jongste Sawyer, Jedidiah (Sam Strike), in een gesticht gestopt. Tien jaar later veroorzaakt de jongen een bloedbad in de inrichting, kidnapt hij de nieuwe verpleegster Lizzy (Vanessa Grasse) en ontsnapt hij met nog drie patiënten. De sheriff (Stephen Dorff) is gebrand op wraak voor de dood van zijn dochter en zet een klopjacht in op de groep. Zo begint Jed aan een helse en bloederige reis die hem zal vormen tot het monster dat we kennen als 'Leatherface'.