compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU

Los Colonos

The Settlers

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Los Colonos

Delen op facebook
Los Colonos
Nederlandse première: 18-1-2024
Argentinië, Chili, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Taiwan, Verenigd Koninkrijk, Zweden, 2023, 97 min,

In Los Colonos krijgen in Chili van 1893 Segundo — een Chileense mesties — MacLennan — een Engelse legerkapitein — en Bill — Amerikaanse huursoldaat — de opdracht om te paard de stukken landen af te bakenen en terug te winnen die de staat aan José Menéndez heeft toegekend. Wat een administratieve expeditie lijkt, verandert in een gewelddadige jacht op Onas, de inwoners van de Tierra del Fuego-archipel.

Bekijk bij:

Los Colonos trailer en bijzonderheden

Officiële inzending van Chili voor de categorie 'Best International Feature Film' van de 96e Academy Awards in 2024.

De film won meerdere belangrijke filmprijzen waaronder de persjury-prijs Un Certain Regard tijdens het filmfestival van Cannes 2023.

Trailer van Los ColonosBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Los Colonoshttps://i1.ytimg.com/vi/AT2ObdTRhWk/hqdefault.jpg2024-01-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Speelfilmdebuut van Felipe Gálvez Haberle als regisseur, hij is vooral bekend als scenarioschrijver en editor van films als Marilyn (2018), La última tierra (2016) en Nunca vas a estar solo (2016).

Los Colonos - Bioscopen, Tijden & Tickets

Los Colonos in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Los Colonos zien? Koop of huur de film hier:Chili, 1901. Een Britse soldaat, een Amerikaanse huurling en een mesties sluipschutter krijgen de opdracht om een stuk land terug te winnen ten koste van de inheemse bevolking.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Los Colonos is een ruige western die een blik werpt op Chili’s koloniale verleden waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de genocide van de inheemse bevolking.

Tierra del Fuego, 1901. In het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika schakelt een tirannieke Chileense landeigenaar drie mannen in – een huurling uit Texas, een officier uit het Britse leger en een Chileense gids van gemengd ras – om samen op expeditie te gaan en de grenzen van zijn land af te bakenen: een doorgang voor zijn kuddes schapen naar de Atlantische Oceaan zou een nieuwe handelsroute openen. Onderlinge spanningen lopen hoog op wanneer de ware aard van de reis, het verdrijven en vermoorden van de ‘indígenas’, naar boven komt. Het duurt niet lang voordat de expeditie omslaat naar een gewelddadige klopjacht.

Productiemaatschappij: Ciné-Sud Promotion (in co-production with), Cinema Inutile (presented by), Film i Väst (in co-production with), Finite Films and TV (in association with), MK2, Quiddity Films (produced by), Quijote Films (produced by), Rei Cine (produced by), Snowglobe Films (in co-production with), Sophie Dulac Distribution (in association with), Sutor Kolonko (in co-production with), Volos Films Co (produced by)

Cast & Regisseur