compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 15-10 t/m 21-10
Film van de week!
MENU

Mama Illegal

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch van Mama Illegal

Een van de moeders

Een van de moeders

Delen op facebook
Mama Illegal
Moldavië, Oostenrijk, 2011, 95 min,

Drie vrouwen uit Moldavië werken als schoonmaaksters en in de zorg in Italië en Oostenrijk. Om in Oostenrijk te komen hebben zij al hun geld en reisdocumenten moeten inleveren bij de mensensmokkelaars. Zij leven in continu angst en heimwee ver van hun gezinnen.

Mama Illegal trailer en bijzonderheden

Wereldpremière van de film was tijdens de IDFA 2011 in Amsterdam. De film won de hoofdprijs bij 'One World' Human Rights Film Festival in Brussel. Volgens de jury roept de film allerlei vragen op die de complexiteit van de mensensmokkel in Europa laat zien.

Trailer van Mama IllegalBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mama Illegalhttps://i1.ytimg.com/vi/RFwdc6xIWCc/hqdefault.jpg2020-03-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Ed Moschitz maakte eerder tv-documentaires voor het programma 'Am Schauplatz' in Oostenrijk. Hij raakte in opspraak bij het maken van een reportage over jonge skinheads, volgens de FPÖ-politicus Heinz-Christian Strache had Moschitz de jongeren aangezet om nazi-leuzen te scanderen en werd met een rechtszaak de uitzending van zijn reportage voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Cast & Regisseur