compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Monos

Monos

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama

Pitch van Monos
Een troep tienerguerrillastrijders moet een koe en een gijzelaar verzorgen, zodra de fanatieke commandant vertrekt nemen de puber-hormonen het steeds meer over tot het noodlot toeslaat
Delen op facebook
Monos
Nederlandse première: 5-9-2019
Argentinië, Colombia, Duitsland, Nederland, Uruguay, Zweden, 2019, 103 min,
trailer en bijzonderheden over Monos
De film had zijn wereldpremière op het Sundance-festival, waar hij werd bekroond met de World Cinema Dramatic Special Jury Award.
Aanloop van Monos
Het camerawerk is van de Nederlandse Jasper Wolf die eerder Niemand in de stad (2018) en Aanmodderfakker (2014) filmde. De soundtrack is het werk van Mica Levi die eerder Under the Skin (2013) van muziek verzorgde.
BioscoopAgenda van Monos

Monos in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Monos sleurt je mee in een overweldigend avontuur gedrenkt in rauwe emoties en weelderige natuur. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld.

Op een woeste hoogvlakte in Colombia staat een stel jongeren strak in het gelid. Een fanatieke commandant blaft zijn ‘soldaten’ een nieuwe opdracht toe. Naast de krijgsgevangen Amerikaanse dokter (Julianne Nicholson) moeten ze ook een koe gaan verzorgen en bewaken voor De Organisatie. Als de commandant vertrokken is lijkt het echter meer een tienerkamp dan een militaire eenheid. Er wordt gestoeid met elkaar, er wordt gelachen en er ontstaan stelletjes. Maar als de strijd nadert en de koe per ongeluk om het leven komt wordt het menens… Monos sleurt je mee in een overweldigend avontuur gedrenkt in rauwe emoties en weelderige natuur. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld.