compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
WEB | mobiel
John Wick 3: Parabellum - Film van de week!
MENU
Home > Films > Mountain (2015)

Mountain (2015)

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaar

drama, filmhuis

Pitch van Mountain (2015)
Mountain (2015): Shani Klein (Zvia)
Mountain (2015): Shani Klein (Zvia)
Delen op facebook
Mountain (2015)
Nederlandse première: 15-6-2017
Israël, 2015, 83 min,
Een echtpaar woont te midden van een begraafplaats op de Olijfberg: de laatste rustplaats van mensen van alle geloven. De vrouw wordt niet meer begeerd door haar man en uit frustratie gaat ze 's nachts erop uit als de begraafplaats het domein is van dronkaards en hoeren. Ze schrikt van wat ze ziet maar het maakt tegelijk iets bij haar los.
trailer en bijzonderheden over Mountain (2015)
Deze film ging in 2016 in première op het filmfestival van Venetië.
Aanloop van Mountain (2015)
Dit is het regiedebuut van Yaelle Kayam. Ze is ook actief als journalist.
BioscoopAgenda van Mountain (2015)

Mountain (2015) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Mountain (2015) zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een echtpaar woont te midden van een begraafplaats op de Olijfberg: de laatste rustplaats van mensen van alle geloven. De vrouw wordt niet meer begeerd door haar man en uit frustratie gaat ze 's nachts erop uit.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Mountain is een poëtisch en visueel sterk portret van een vrouw die uiteindelijk voor zichzelf opkomt.

Jeruzalem. Een devote jonge vrouw woont met haar man en kinderen bij het joodse kerkhof op de Olijfberg. Haar man is leraar en diep religieus. Hij zit altijd te schrijven of met zijn hoofd in de boeken. Als ze overdag alleen is, wandelt de vrouw op het kerkhof, de begraafplaats van zowel joden, christenen als moslims. Ze maakt een praatje met de Arabische grafdelver en met de toeristen. Het frustreert de vrouw mateloos dat ze niet meer wordt begeerd door haar man. Overmand door eenzaamheid en verstoken van elke vorm van intimiteit sluipt ze stiekem het huis uit om op het kerkhof in het donker rond te dolen. ‘s Nachts is het kerkhof het territorium van dronken zwervers, prostituees en drugdealers. Als ze getuige is van een seksscène, is ze compleet van streek. Een nieuwe wereld gaat voor haar open.