compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Mrs. F.

Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Mrs. F.

Mrs. F. filmstill

Mrs. F. filmstill

Delen op facebook
Mrs. F.
Nederlandse première: 3-3-2022
Nederland, Nigeria, 77 min,

In Mrs. F. strijkt theatermaakster en actrice Ifeoma Fafunwa, Mrs. F., neer in de sloppenwijk Makoko. Ze wil met haar productie 'Hear Word!' vrouwenonderdrukking aan de kaak stellen en besluit naast de professionele actrices ook vrouwen uit het op palen gebouwde dorp te casten. Zij hoopt zo om via Makoko een golfbeweging op gang te brengen in Nigeria waar via de kerk mannenheerschappij wordt gepredikt.

Mrs. F. trailer en bijzonderheden

De film was genomineerd voor de Grand Jury Prize tijdens het One World International Human Rights Documentary Film Festival 2020.

Trailer van Mrs. F.Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mrs. F.https://i1.ytimg.com/vi/mtT1lgmm5wk/hqdefault.jpg2020-03-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Chris van der Vorm maakte eerder de korte film Connected (2013).
Cameraman Bert Haitsma filmde eerder Tess (2016) en Nadine (2007).

Mrs. F. - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mrs. F. in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Mrs. F. zien? Koop of huur de film hier:Theatermaakster en actrice Ifeoma Fafunwa, Mrs. F., wil haar theaterstuk 'Hear Word!' opvoeren in Makoko. Deze op palen gebouwde dorp ziet zij als een afspiegeling van het vrouweonderdrukkene Nigeria.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Ifeoma Fafunwa, Mrs. F., gaat de uitdaging aan om haar toneelstuk Hear Word! over het misbruik van vrouwen in de Nigeriaanse samenleving te ensceneren in Makoko, een beruchte sloppenwijk in het hart van de megastad Lagos, waar vrouwen lijden onder de dominantie van mannen. Ifeoma breidt de oorspronkelijke cast van Nigeria's meest geprezen actrices uit met jonge vrouwen uit Makoko. Zullen deze vrouwen de moed hebben om de gemeenschap onder ogen te komen, voor zichzelf op te komen en deel uit te maken van een transformatie naar verandering?

Cast & Regisseur