compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU

Mrs. F.

Pitch

In Mrs. F. strijkt theatermaakster en actrice Ifeoma Fafunwa, Mrs. F., neer in de sloppenwijk Makoko. Ze wil met haar productie 'Hear Word!' vrouwenonderdrukking aan de kaak stellen en besluit naast de professionele actrices ook vrouwen uit het op palen gebouwde dorp te casten. Zij hoopt zo om via Makoko een golfbeweging op gang te brengen in Nigeria waar via de kerk mannenheerschappij wordt gepredikt.
Delen op facebook
Mrs. F.
Nederland, Nigeria, 90 min,

Mrs. F. trailer en bijzonderheden

De film was genomineerd voor de Grand Jury Prize tijdens het One World International Human Rights Documentary Film Festival 2020.

Trailer van Mrs. F.Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mrs. F.https://i1.ytimg.com/vi/mtT1lgmm5wk/hqdefault.jpg2020-03-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Chris van der Vorm maakte eerder de korte film Connected (2013).
Cameraman Bert Haitsma filmde eerder Tess (2016) en Nadine (2007).

Mrs. F. - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mrs. F. in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

De Nigeriaanse theaterregisseur Ifeoma Fafunwa strijkt neer in de drijvende sloppenwijk Makoko aan de rand van de hoofdstad Lagos voor een productie van haar toneelstuk over vrouwenonderdrukking, Hear Word! In de hoofdrollen cast ze dappere lokale vrouwen die langzaam maar zeker de moed vinden om de waarheid te vertellen tegenover hun hele gemeenschap.

Cast & Regisseur