compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Muidhond

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van Muidhond

Tijmen Govaerts (Jonathan)

Tijmen Govaerts (Jonathan)

Delen op facebook
Muidhond
Nederlandse première: 30-1-2020
België, 2019, 99 min,

Jonathan wordt wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder en is vastbesloten een andere, betere man te worden. Maar zelfs als hij zich strikt aan de regels houdt, worden zijn goede bedoelingen al snel op de proef gesteld wanneer een jong meisje naast hem komt wonen.

Bekijk bij:

meJane

Muidhond trailer en bijzonderheden

Bij het Ghent International Film Festival 2019 is de film voor twee awards genomineerd waarvan ze de Audience Award hebben gewonnen.

Trailer van MuidhondBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Muidhondhttps://i1.ytimg.com/vi/d1GHWrZnj6c/hqdefault.jpg2019-12-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Patrice Toye studeerde aan de Universiteit Sint-Lukas in Brussel. Met haar eerste korte film en speelfilm, won ze meteen al een aantal prijzen. Ze heeft al aardig wat credits op haar naam staan. Zo regisseerde ze voorheen de film "Nowhere Man" (2008).

Acteur Tijmen Govaerts speelt de rol van Jonathan in deze film. Je kan hem kennen van zijn werk in onder andere Wij (2018) en Girl (2018).

Muidhond - Bioscopen, Tijden & Tickets

Muidhond in de bioscoop

Wil je Muidhond zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Jonathan wordt wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder en is vastbesloten een andere, betere man te worden. Maar zijn goede bedoelingen worden al snel op de proef gesteld wanneer een jong meisje naast hem komt wonen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Muidhond is een aangrijpende, gedurfde Vlaamse film over een jongen die worstelt met zijn identiteit en het vinden van een plek in de maatschappij.

Jonathan, een zachtaardige jongeman, wordt bij gebrek aan bewijs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder die in een huisje bij de duinen woont. Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als er een moeder met haar dochtertje naast hen komt wonen. Muidhond is een aangrijpende, gedurfde Vlaamse film over een jongen die worstelt met zijn identiteit en het vinden van een plek in de maatschappij. Regisseur Patrice Toye verfilmde de gelijknamige roman van Inge Schilperoord met veel sfeer en nuance. De indringende beelden, slimme montage en het overtuigende acteerwerk van Tijmen Govaerts (Girl) werden op het Filmfestival van Gent bekroond met de Publieksprijs.

Productiemaatschappij: KeyFilm (Co-producer), Prime Time, Versus Productions (Co-producer)

Cast & Regisseur