compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 29-9 t/m 5-10
Film van de week!
MENU

Nureyev

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van Nureyev

Nureyev filmstill

Nureyev filmstill

Delen op facebook
Nureyev
Nederlandse première: 30-5-2019
Verenigd Koninkrijk, 2018, 109 min,

De Koude Oorlog zit op zijn hoogtepunt wanneer de buitengewoon getalenteerde balletdanser Rudolf Nureyev het wereldtoneel wil opzoeken. Hij vlucht naar het Westen en wordt een cultureel fenomeen.

Bekijk bij:

meJane

Nureyev trailer en bijzonderheden

De documentaire combineert niet eerder vertoond beeldmateriaal met een exclusieve moderne dansscènes in een regie van Russell Maliphant, voormalig danser bij het Royal Ballet.
Het project is omschreven als een unieke theatrale en cinematografische ervaring.

Trailer van NureyevBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Nureyevhttps://i1.ytimg.com/vi/ePD5fD9okiI/hqdefault.jpg2019-04-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De documentaire, geregisseerd door de voor een BAFTA genomineerde Regisseurs Jacqui en David Morris waren eerder voor een BAFTA genomineerd met de documentaire "McCullin" (2012).
Alex Baranowski maakte eerder ook al de muziek voor "McCullin" (2012), waar hij in Cannes in 2014 de prijs won voor Best Original Composition: Feature Film Score.

Nureyev - Bioscopen, Tijden & Tickets

Nureyev in de bioscoop

Wil je Nureyev zien? Koop of huur de film hier:


meJane

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire. De Koude Oorlog zit op zijn hoogtepunt wanneer de buitengewoon getalenteerde balletdanser Rudolf Nureyev het wereldtoneel wil opzoeken. Hij vlucht naar het Westen en wordt een cultureel fenomeen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Boeiende en aangrijpende documentaire over het buitengewone leven van Rudolf Nureyev, één van de beroemdste balletdansers ter wereld, die uitgroeide tot een popcultuur icoon van zijn tijd.

Boeiende en aangrijpende documentaire over het buitengewone leven van Rudolf Nureyev, één van de beroemdste balletdansers ter wereld, die uitgroeide tot een popcultuur icoon van zijn tijd. De film bestrijkt de periode vanaf het begin van zijn carrière tot aan het moment dat hij overliep naar het westen, een gebeurtenis die in de hele wereld opzien baarde. Nureyev portretteert niet alleen de danser maar geeft ook een tijdsbeeld waarin de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt was, een periode waarin Rudolf Nureyev uitgroeide tot een cultureel fenomeen. Zijn virtuositeit en charismatische theaterpersoonlijkheid en zijn vlucht naar het Westen, maakte hem tot een wereldwijd bekend idool. De documentaire, geregisseerd door de voor een BAFTA genomineerde regisseurs Jacqui en David Morris, combineert niet eerder vertoond beeldmateriaal, originele filmmuziek van de bekroonde componist Alex Baranowski met een fascinerende reeks exclusieve moderne dansscènes in een regie van Russell Maliphant, voormalig danser bij het Royal Ballet. Een unieke theatrale en cinematografische ervaring.

Productiemaatschappij: Frith Street Films, Rattling Stick

Cast & Regisseur

Marlon Dino

Male Tartar Dancer
Dana Fouras

Nureyev, Farida
David Morris

Regisseur
Jacqui Morris

Regisseur