compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU

Op de Vulkaan

Pitch

Over het vulkanische eiland Krakatau in de Straat Sunda, tussen Java en Sumatra. Legendarisch vanwege de grote zeebeving en vulkanische uitbarsting van 1883; de daaropvolgende vloedgolf eiste ruim 36.000 slachtoffers.
Delen op facebook
Op de Vulkaan
64 min,

bijzonderheden

De opening van de film 'Krakatau' refereert aan de angst dat die rampzalige tijden terugkeren. Tussen 1927 en 1930 deed zich namelijk opnieuw een aantal erupties voor, terwijl men ervan uitging dat de Krakatau 'uitgedoofd' was. Op Lang Eiland, drie kilometer van Krakatau, werd tijdens de uitbarstingen een seismologische observatiepost ingericht. Op die post is 'Krakatau' grotendeels opgenomen; tevens is het onstaan van een nieuw eiland, Anak Krakatau – 'Kind van den Krakatau', vastgelegd. Behalve dreiging en gevaar heeft het vulkanisme de archipel ook zijn vruchtbaarheid gebracht. Als voorbeeld van de vele (landbouw)culturen toont dit programma de rijstbouw, de basis van de Indische voedselproductie aan de hand van de films 'Padi-cultuur in Indië' (1927) en 'De Steen groeve van Tjitjak in het Preangergebergte op Java' (1921).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Op de Vulkaan - Bioscopen, Tijden & Tickets

Op de Vulkaan in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.