compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
WEB | mobiel
X-Men: Dark Phoenix - Film van de week!
MENU
Home > Films > Operation Crossbow

Operation Crossbow

***1/20
Waardering: 3.3/5

drama, oorlog

Pitch van Operation Crossbow
1943. De Britse defensie zendt drie spionnen, 'ingenieurs met een talenknobbel', op pad om een Duitse rakettenfabriek te saboteren.
Delen op facebook
Operation Crossbow
Groot-Brittannië, 1965, 115 min,
bijzonderheden over Operation Crossbow
In deze gedegen WO II-spionagefilm spreken de Duitsers hun moerstaal, en dat mag in Engelstalige films uit de jaren '60 uitzonderlijk worden genoemd. Jammer dat die subtiliteit door de nasynchronisatie niet opvalt. Decors en attributen zijn tot in de puntjes verzorgd, al moet gezegd dat de flakkerende vlammetjes onder de V2-raketten niet echt overtuigen. Het lijkt wel alsof er een vetkaars wordt afgevuurd. De acteerprestaties zijn over de hele linie voortreffelijk. Sophia Loren speelt een kort tragisch rolletje, maar was destijds zo populair dat ze op de titelrol als eerste wordt genoemd.
Aanloop van Operation Crossbow
Michael Anderson regisseerde onder meer ook "The Dam Busters" (1954), "All the Fine Young Cannibals" (1960), Logan's Run (1976), "Orca" (1977) en "The New Adventures of Pinocchio" (1999).
BioscoopAgenda van Operation Crossbow

Operation Crossbow in de bioscoop

Wil je Operation Crossbow zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


1943. De Britse defensie zendt drie spionnen, 'ingenieurs met een talenknobbel', op pad om een Duitse rakettenfabriek te saboteren.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen