compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU

Peterloo

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Peterloo

Peterloo filmstill

Peterloo filmstill

Delen op facebook
Peterloo
Nederlandse première: 28-2-2019
Verenigd Koninkrijk, 2018, 154 min,

In 1819 leid brit Henry Hunt een demonstratie van meer dan 60,000 mensen tegen de britse democratie nadat Hunt wordt uitgenodigd om mensen toe te spreken in St. Peter’s Fields in de britse plaats Manchester.
Het verhaal van het beruchte Peterloo Massacre wordt verteld in deze film over een zwarte bladzijde uit de britse geschiedenis.

Peterloo trailer en bijzonderheden

Regisseur Mike Leigh heeft nauw samengewerkt met de acteurs om de scenes uit te werken en te oefenen, zonder uitzonderlijk tekstvast te zijn. Zo schreef Rory Kinnear de belangrijkste speech in de film zelf.

Trailer van PeterlooBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Peterloohttps://i1.ytimg.com/vi/e4JieeVzXsI/hqdefault.jpg2018-11-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Mike Leigh regisseerde eerder "Mr Turner" (2014)
Rory Kinnear speelde ook in "iBoy" (2017)

Peterloo - Bioscopen, Tijden & Tickets

Peterloo in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Peterloo zien? Koop of huur de film hier:In 1819 leid brit Henry Hunt een demonstratie van meer dan 60,000 mensen tegen de britse democratie nadat Hunt wordt uitgenodigd om mensen toe te spreken in St. Peter’s Fields in de britse plaats Manchester.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Peterloo vertelt het waargebeurde verhaal van de beruchte slachtpartij tijdens een vreedzame, pro-democratie bijeenkomst bij St Peter´s Field in het Engelse Manchester in 1819 waarbij veel mensen uit de arbeidersklasse gewond raakten of de dood vonden.

Peterloo vertelt het verhaal van een van de meest bepalende momenten voor de Britse democratie, die van de beruchte Peterloo Massacre.
1819. Ontevreden over de steeds maar grotere armoede in het land, komen meer dan zestigduizend mannen, vrouwen en kinderen bijeen op het St Peter´s Field in Manchester om politieke hervorming te eisen van hun bestuurders. Wat een vreedzaam protest had moeten worden, liep uit op een van de zwartste bladzijden uit de Britse geschiedenis.

Productiemaatschappij: BFI Film Fund, Film4, Thin Man Films

Cast & Regisseur

Rory Kinnear

Henry Hunt
Ryan Pope

Chippendale The Spy
Mike Leigh

Regisseur