compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Peterloo

Peterloo

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

drama, historie

Pitch van Peterloo
Peterloo filmstill
Peterloo filmstill
Delen op facebook
Peterloo
Nederlandse première: 28-2-2019
Groot-Brittannië, 2018, 154 min,
In 1819 leid brit Henry Hunt een demonstratie van meer dan 60,000 mensen tegen de britse democratie nadat Hunt wordt uitgenodigd om mensen toe te spreken in St. Peter’s Fields in de britse plaats Manchester.
Het verhaal van het beruchte Peterloo Massacre wordt verteld in deze film over een zwarte bladzijde uit de britse geschiedenis.
trailer en bijzonderheden over Peterloo
Regisseur Mike Leigh heeft nauw samengewerkt met de acteurs om de scenes uit te werken en te oefenen, zonder uitzonderlijk tekstvast te zijn. Zo schreef Rory Kinnear de belangrijkste speech in de film zelf.
Aanloop van Peterloo
Mike Leigh regisseerde eerder "Mr Turner" (2014)
Rory Kinnear speelde ook in "iBoy" (2017)
BioscoopAgenda van Peterloo

Peterloo in de bioscoop

Wil je Peterloo zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


In 1819 leid brit Henry Hunt een demonstratie van meer dan 60,000 mensen tegen de britse democratie nadat Hunt wordt uitgenodigd om mensen toe te spreken in St. Peter’s Fields in de britse plaats Manchester.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen


Synopsis distributeur
Peterloo vertelt het waargebeurde verhaal van de beruchte slachtpartij tijdens een vreedzame, pro-democratie bijeenkomst bij St Peter´s Field in het Engelse Manchester in 1819 waarbij veel mensen uit de arbeidersklasse gewond raakten of de dood vonden.

Peterloo vertelt het verhaal van een van de meest bepalende momenten voor de Britse democratie, die van de beruchte Peterloo Massacre.
1819. Ontevreden over de steeds maar grotere armoede in het land, komen meer dan zestigduizend mannen, vrouwen en kinderen bijeen op het St Peter´s Field in Manchester om politieke hervorming te eisen van hun bestuurders. Wat een vreedzaam protest had moeten worden, liep uit op een van de zwartste bladzijden uit de Britse geschiedenis.