compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 14-10 t/m 20-10
Film van de week!
MENU

Possessed

**1/200
Waardering: 2.5/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Possessed

Olivia Lonsdale (Millenial protagonist)

Olivia Lonsdale (Millenial protagonist)

Delen op facebook
Possessed
Nederlandse première: 10-5-2018
Nederland, 67 min,

Fictie en werkelijkheid wisselen elkaar af in deze verhandeling over de moderne maatschappij en een leven zonder sociale media.

Possessed trailer en bijzonderheden

Deze documentaire wisselt acteerwerk (met in de hoofdrol Olivia Lonsdale) af met interviews en archiefbeelden en werd genomineerd werd voor een Hivos Tiger Award op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR).

Trailer van PossessedBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Possessedhttps://i1.ytimg.com/vi/ruUkx429AS8/hqdefault.jpg2018-04-13
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Nederlandse documentairemaker Rob Schröder werkte eerder mee aan Allerzielen, over de nasleep van de moord op filmmaker Theo van Gogh. Kunstenaarsverband Metahaven, bestaand uit Vinca Kruk en Daniël van der Velden, maakt films en installaties.

Possessed - Bioscopen, Tijden & Tickets

Possessed in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Een jonge hoofdpersoon (Olivia Lonsdale) stuit diep in het voormalige Joegoslavië op de erfenis van het communisme: ingestorte gebouwen, verlaten vliegvelden, achtergelaten boeken. Die botsing met de geschiedenis maakt haar melancholiek en brengt bijna vergeten emoties naar boven. Ze begint na te denken over de toekomst. Possessed verbeeldt de effecten van de smartphone op onze maatschappij en ons zelfbeeld. Vergezeld van analyses door de politicologen Alex Williams en Nick Srnicek leggen de filmmakers met een stroom van associatieve, poëtische beelden en confronterende found footage een prikkelend verband tussen empathie, politiek en solidariteit. Possessed is gemaakt door Metahaven (Vinca Kruk en Daniel van der Velden, makers van onder andere Information Skies), en de veelbekroonde documentairemaker Rob Schröder (Ouwehoeren).

Productiemaatschappij: Dutch Mountain Film

Cast & Regisseur

Olivia Lonsdale

Millenial protagonist
Metahaven

Regisseur
Rob Schröder

Regisseur
Possessed poster