compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Films > Proxima

Proxima

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch

De nuchtere Française Sarah voedt haar jonge dochter Stella alleen op. Ze is een toegewijd moeder en Sarah en Stella hebben een nauwe band. Sarah is ook een briljante en gedreven astronaut, die geselecteerd wordt voor een ambitieuze – door mannen gedomineerde - ruimtemissie, samen met de chauvinistische Amerikaan Mike en de vredelievende Rus Anton...
Delen op facebook
Proxima
Nederlandse première: 2-4-2020
Duitsland, Frankrijk, 2019, 107 min,

Proxima trailer

Trailer van ProximaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Proximahttps://i1.ytimg.com/vi/wVg1l5Xuk3A/hqdefault.jpg2020-02-10

Proxima - Bioscopen, Tijden & Tickets

Proxima in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

De nuchtere Française Sarah voedt haar jonge dochter Stella alleen op. Ze is een toegewijd moeder en Sarah en Stella hebben een nauwe band. Sarah is ook een briljante en gedreven astronaut, die geselecteerd wordt voor een ambitieuze – door mannen gedomineerde - ruimtemissie, samen met de chauvinistische Amerikaan Mike en de vredelievende Rus Anton. Ze bereidt zichzelf en Stella voor op haar langdurige afwezigheid en fysiek in topconditie begint ze aan de zware training in Rusland. Het is het begin van een emotionele rollercoaster, waarin ze moet schipperen tussen haar persoonlijke dromen en behoeften en die van haar kind. Nu ze de aarde gaat verlaten, beseft Sarah dat ze zich er meer mee verbonden voelt dan ooit.
Proxima is een authentiek, gevoelig en genuanceerd drama. Een ruimtefilm die zich voor het grootste deel op aarde afspeelt, geschreven en geregisseerd door Alice Winocour (Maryland, Mustang), met BAFTA winnaar en Golden Globe genomineerde Eva Green (Casino Royal, Miss Peregrine’s home for peculiar children) en de jonge actrice Zélie Boulant in de hoofdrol. Andere rollen worden vertolkt door Matt Dillon (Crash, The house that Jack built), Aleksey Fateev, Lars Eidinger (Werk ohne Author) en Sandra Hüller (Toni Erdmann). De soundtrack is van de Japanse componist en Oscar winnaar (soundtrack The Last Emperor) Ryuichi Sakamoto. In 2015 schreef hij samen met Carsten Nicolai de muziek voor The Revenant.
Proxima won maar liefst drie awards op het Internationale Film Festival van San Sebastián en viel in de prijzen op het Toronto International Film Festival (platform prize, honorable mention).

Productiemaatschappij: Dharamsala, Pandora Films

Huidige prijsvraag