compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Rebel Without a Cause

Rebel Without a Cause

****0
Waardering: 4/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldAngst

drama

Pitch van Rebel Without a Cause
Jim Stark is de 'new kid in town'. Overal waar hij gewoond heeft heeft hij problemen veroorzaakt, wat dan ook de reden is dat zijn familie weer is moeten verhuizen. Hij hoopt de liefde te vinden die hij niet van zijn familie krijgt. Een deel hiervan vindt hij in zijn relatie met Judy, maar Jim moet zich nog steeds bewijzen door middel van vechtpartijen en autoraces.
Delen op facebook
Rebel Without a Cause
Nederlandse première: 2002
Verenigde Staten, 1955, 111 min,
bijzonderheden over Rebel Without a Cause
Natalie Wood en Sal Mineo kregen een Oscarnominatie voor hun rol. Regisseur Nicolas Ray werd ook genominerd voor een Oscar voor deze grensverleggende film, die door het American Film Industrie bij de top 100 van de Amerikaanse films gerekend wordt.
Aanloop van Rebel Without a Cause
Nicholas Ray regisseerde eerder o.a. ook "Knock on Any Door" (1949), They Live by Night (1949), In a Lonely Place (1950), "On Dangerous Ground" (1952) en Johnny Guitar (1954).
BioscoopAgenda van Rebel Without a Cause

Rebel Without a Cause in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Rebel Without a Cause zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Jim Stark (James Dean) hoopt de liefde te vinden die hij niet van zijn familie krijgt. Hij moet zich steeds bewijzen door middel van vechtpartijen en autoraces.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen