compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Red Dust

Red Dust

***1/20
Waardering: 3.8/5

Crvena Prasina

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatieAngst

actie, drama, misdaad, thriller

Pitch van Red Dust
Vlak voor de oorlog losbreekt deserteert de zevenentwintigjarige Crni uit het leger. Hij keert terug naar zijn geboortedorp, waar net het huwelijk wordt voltrokken tussen zijn ex-vriendin Lidija en de criminele "Boss". Crni zoekt een manier om in zijn levensonderhoud te voorzien en raakt hij betrokken bij sigarettensmokkel. Als Lidija wegvlucht bij haar man en bij Crni aanklopt, nemen de gebeurtenissen een tragische wending.
Delen op facebook
Red Dust
Nederlandse première: 14-4-2005
Kroatië, 1999, 110 min,
bijzonderheden over Red Dust
De film won een karrenvracht prijzen op het Pula Film Festival in Kroatië, waaronder beste regie, beste screenplay en de publieksprijs.
Aanloop van Red Dust
Zrinko Ogresta regiseerde eerder o.m. " Washed Out" (1995) en "Kiklop" (1982).
BioscoopAgenda van Red Dust

Red Dust in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Red Dust zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Vlak voor de oorlog losbreekt deserteert de zevenentwintigjarige Crni uit het leger. Hij keert terug naar zijn geboortedorp, waar net het huwelijk wordt voltrokken tussen zijn ex-vriendin Lidija en de criminele "Boss". Crni zoekt een manier om in zijn levensonderhoud te voorzien en raakt hij betrokken bij sigarettensmokkel. Als Lidija wegvlucht bij haar man en bij Crni aanklopt, nemen de gebeurtenissen een tragische wending.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen