compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Souad

Pitch van Souad

Basmala Elghaiesh (Rabab) en Bassant Ahmed (Souad)

Basmala Elghaiesh (Rabab) en Bassant Ahmed (Souad)

Delen op facebook
Souad
Duitsland, Egypte, Tunesië, 2021, 96 min,

In Souad leidt een 19-jarige jonge vrouw een dubbelleven. Voor haar gaat ze gesluierd door het leven maar op social media is ze geobsedeerd door haar imago. Een reeks kleine incidenten leidt tot een tragische gebeurtenis, waardoor Rabab, haar 13-jarige zusje, een levensechte reis begint op zoek naar antwoorden.

Souad trailer en bijzonderheden

De hoofdrolspeelsters Bassant Ahmed en Basmala Elghaiesh wonnen de prijs voor Beste Actrices in een buitenlandse film tijdens Tribeca Film Festival 2021.

Trailer van SouadBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Souadhttps://i1.ytimg.com/vi/XlP4P0P-XRM/hqdefault.jpg2022-10-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Ayten Amin regisseerde eerder Villa 69 (2013) en Tahrir 2011 (2011).

Souad - Bioscopen, Tijden & Tickets

Souad in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Souad zien? Koop of huur de film hier:Twee tienerzussen in een van de Egyptische Nijldelta-steden, een van hen leidt een geheim leven op social media.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een aangrijpend beeld van de tegenstrijdigheden in het tienerleven van Souad in het conservatieve Egypte, waar de druk van sociale media botst met de traditionele religieuze beperkingen.

Het verhaal speelt zich af in een van de Egyptische steden in de Nijldelta, een plek waar de religieuze tradities botsen met de technologische vooruitgang. Dit conflict wordt belichaamd in Souad, een jonge vrouw die moeite heeft een evenwichtig leven te leiden. Voor Souad bestaan er eigenlijk twee goden, Allah en de smartphone. Maar in de strijd tussen deze twee is het duidelijk wie de winnaar zal zijn. De gedurfde speelfilm van Ayten Amin geeft een aangrijpend beeld van de tegenstrijdigheden in een tienerleven in het conservatieve Egypte, waar de druk van sociale media botst met de traditionele religieuze beperkingen, hetgeen leidt tot onbehagelijke, schizofrene levens.

Productiemaatschappij: Fig Leaf Studio (co-production), Film-Clinic (co-production), Neue Road Movies (co-production), Nomadis Images (co-production), Vivid Reels (produced by)

Cast & Regisseur