compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU

Spartacus

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch van Spartacus

Tony Curtis (Antoninus) en Laurence Olivier (Crassus)

Tony Curtis (Antoninus) en Laurence Olivier (Crassus)

Delen op facebook
Spartacus
Verenigde Staten, 1960, 197 min,

Spartacus is als slaaf geboren en wordt opgeleid tot gladiator. Na een training besluit hij samen met de andere gladiatoren in opstand te komen. Zij bezorgen de Romeinen enkele pijnlijke nederlagen, waardoor ze tegenover de complete leger van Rome moeten opnemen. Ondertussen krijgt Spartacus steun van een vrouw die hem liefde en vertrouwen geeft.

Bekijk bij:

NETFLIX

Spartacus trailer en bijzonderheden

Peter Ustinov kreeg voor zijn rol van Lentulus Batiatus een Oscar, ook Oscars voor beste camerawerk, beste art-direction en kostuums.
De film groeide uit tot een cult-klassieker, maar ook door de vele schaars geklede mannelijk schoon ook uit tot een favoriet bij de liefhebbers daarvan.
De scène met de jonge Tony Curtis en Laurence Olivier zit volgens sommigen vol met homo-erotische toespelingen en is daarom in het originele versie er uit geknipt, in een gerestaureerde versie van 1991 is die scène weer toegevoegd, het geluidsband was echter kwijt geraakt en Laurence Olivier was inmiddels overleden. Anthony Hopkins heeft toen de tekst van Olivier ingesproken en Tony Curtis die van hemzelf opnieuw.

Trailer van SpartacusBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Spartacushttps://i1.ytimg.com/vi/5QH6t8ptijY/hqdefault.jpg2020-08-07
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Stanley Kubrick regisseerde eerder ook Fear and Desire (1953), Killer's Kiss (1955), The Killing (1956) en Paths of Glory (1957).
Laurence Olivier was indertijd een gevierde acteur, vooral bekend van Shakespeare-adaptaties, zoals Hamlet(1948), publieks lievelingen als Wuthering Heights (1939) en "Pride and Prejudice (1940)", maar ook in moderne thrillers zoals Alfred Hitchcock's Rebecca (1940).

Cast & Regisseur