compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Strawberry Mansion

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Strawberry Mansion

Kentucker Audley (James Preble)

Kentucker Audley (James Preble)

Delen op facebook
Strawberry Mansion
Nederlandse première: 22-7-2021
Verenigde Staten, 2021, 90 min,

In Strawberry Mansion kan de overheid dromen registreren en belasten. Elk onvoorspelbaarheid is daardoor uitgebannen in de wereld. Belastinginspecteur en droomtaxateur James Preble raakt meer en meer verstrikt in de romantische dromen van een excentrieke dame.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

Strawberry Mansion trailer en bijzonderheden

De film won Beste Film tijdens het Sarasota Film Festival 2021.

Trailer van Strawberry MansionBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Strawberry Mansionhttps://i1.ytimg.com/vi/7ebx1HyuLR0/hqdefault.jpg2021-06-10
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Kentucker Audley maakte eerder Ain't Them Bodies Saints (2013) V/H/S (2012).

Strawberry Mansion - Bioscopen, Tijden & Tickets

Strawberry Mansion in de bioscoop

Wil je Strawberry Mansion zien? Koop of huur de film hier:


meJane Amazon Prime Video

In een toekomst waarin de overheid dromen vastlegt en ze belast, raakt een droomtaxateur verstrikt in de dromen van een ouder wordende excentriekeling.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een heerlijke, wonderbaarlijke, snoepjeskleurige komedie waarin reclamebedrijven je dromen belagen, de overheid er belasting op heft en een dromen-taxateur dankzij een excentrieke oude dame een fantastisch, romantisch avontuur beleeft.

Een heerlijke, wonderbaarlijke, snoepjeskleurige komedie waarin reclamebedrijven je dromen belagen, de overheid er belasting op heft en een dromen-taxateur dankzij een excentrieke oude dame een fantastisch, romantisch avontuur beleeft. In een toekomst niet ver van nu, heeft belastinginspecteur James Preble het niet makkelijk. Elke nacht droomt hij van een benauwend roze kamertje met reclameaanbiedingen. In zijn wakende leven is het niet veel beter. Elk greintje avontuur en onvoorspelbaarheid lijken in deze eind-kapitalistische wereld verdwenen. Alsof elk aspect van zijn leven bepaald wordt. Dan wordt hij uitgenodigd door de excentrieke Arabella, die haar hele leven nog geen enkele droombelasting heeft betaald. Ze vraagt hem om alsnog al haar dromen, opgeslagen op duizenden VHS-banden, te onderzoeken. In no-time ontwricht Arabella James overzichtelijke leven. Logerend in haar roze kasteelhuis gaan zijn en haar dromen door elkaar lopen en begint ook de werkelijkheid steeds surrealistischer vormen aan te nemen. Een prachtige, vintage, vormgegeven liefdesbrief aan fantasie en creativiteit. Maar ook een droom van een film. Niet eerder raakt een film zo dicht aan de droomwerkelijkheid. Die staat tussen diepe slaap en wakker zijn in, waar je verbonden bent aan je verlangens en angsten, waar je dapper bent, je droomvrouw de liefde verklaart en die ook de perfecte uitweg vormt van de sores in het wakende deel van je leven.

Productiemaatschappij: Cartuna (in association with), Kaleidoscope (in association with), Ley Line Entertainment, Salem Street Entertainment (in association with), UnLTD Productions (in association with)

Cast & Regisseur

Kentucker Audley

James Preble
Albert Birney

Frog Waiter / Blue Demon
Reed Birney

Peter Bloom
Albert Birney

Regisseur