compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Films > Studio 54

Studio 54

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

documentaire

Pitch van Studio 54
Studio 54 filmstill
Studio 54 filmstill
Delen op facebook
Studio 54
Nederlandse première: 18-10-2018
Verenigde Staten, 2018, 98 min,
New York, 1977. Twee studentenvrienden starten een uitgangsclub waar vooral gays en transvestieten, die opgejaagd werden in Manhattan, welkom waren. Het werd een iconische plek waar de mode-, pop- en filmjetset vrij kon bewegen.
trailer en bijzonderheden over Studio 54
De zakelijke Ian Schrager en de flamboyante Steve Rubell zetten een standaard neer voor clubs en latere house-parties. Het is bijvoorbeeld de plek waar de carrières werden gelanceerd zoals van de band Chick en zangeres Madonna.
De documentaire bevat nog nooit eerder vertoonde beelden van de dansvloer en haar fameuze bezoekers, zoals de jonge Michael Jackson, Mick Jagger, Andy Warhol en Grace Jones.
Aanloop van Studio 54
Regisseur Matt Tyrnauer maakte vaker documentaires over de glitterwereld, zoals "Valentino: The Last Emperor" en "Scotty and the Secret History of Hollywood".
De dansclub figureerde vaker al in films, er is zelfs een speelfilm gemaakt rond het fenomeen Studio 54 (1999).
BioscoopAgenda van Studio 54

Studio 54 in de bioscoop

Wil je Studio 54 zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire met nog niet eerder vertoonde beelden over de film-, mode- en popjetset van de jaren '70 in de hoogtijdagen van de discomuziek.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Studio 54 was hét middelpunt van sex, drugs en disco in de jaren ’70. Deze plek heeft niet alleen een invulling gegeven aan het begrip ‘disco’ maar is een symbool voor het hele tijdperk. De twee eigenaren, Ian Schrager en Steve Rubell, waren de koningen van het nachtleven in New York. 40 jaar later wordt er teruggekeken op de opkomst én neergang van de grootste club aller tijden. De documentaire bevat nog nooit eerder vertoonde beelden van de dansvloer en haar fameuze bezoekers. Zo is de jonge Michael Jackson te zien die verlegen vertelt dat Studio 54 de enige discotheek is waar hij werkelijk zichzelf kan zijn. Maar ook grootheden zoals Mick Jagger, Andy Warhol en Grace Jones passeren de revue. Naast exclusief archiefmateriaal worden ook Ian Schrager en artiesten, zoals Nile Rodgers, geïnterviewd. Uiteraard ontbreken de muzikale discoklassiekers niet!