compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 23-6 t/m 29-6
Film van de week!
MENU

Studio 54

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van Studio 54

Studio 54 filmstill

Studio 54 filmstill

Delen op facebook
Studio 54
Nederlandse première: 18-10-2018
Verenigde Staten, 2018, 98 min,

New York, 1977. Twee studentenvrienden starten een uitgangsclub waar vooral gays en transvestieten, die opgejaagd werden in Manhattan, welkom waren. Het werd een iconische plek waar de mode-, pop- en filmjetset vrij kon bewegen.

Studio 54 trailer en bijzonderheden

De zakelijke Ian Schrager en de flamboyante Steve Rubell zetten een standaard neer voor clubs en latere house-parties. Het is bijvoorbeeld de plek waar de carrières werden gelanceerd zoals van de band Chick en zangeres Madonna.
De documentaire bevat nog nooit eerder vertoonde beelden van de dansvloer en haar fameuze bezoekers, zoals de jonge Michael Jackson, Mick Jagger, Andy Warhol en Grace Jones.

Trailer van Studio 54Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Studio 54https://i1.ytimg.com/vi/chLyqRa0qXM/hqdefault.jpg2018-09-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Matt Tyrnauer maakte vaker documentaires over de glitterwereld, zoals "Valentino: The Last Emperor" en "Scotty and the Secret History of Hollywood".
De dansclub figureerde vaker al in films, er is zelfs een speelfilm gemaakt rond het fenomeen Studio 54 (1999).

Studio 54 - Bioscopen, Tijden & Tickets

Studio 54 in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Studio 54 zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire met nog niet eerder vertoonde beelden over de film-, mode- en popjetset van de jaren '70 in de hoogtijdagen van de discomuziek.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Studio 54 was hét middelpunt van sex, drugs en disco in de jaren ’70. Deze plek heeft niet alleen een invulling gegeven aan het begrip ‘disco’ maar is een symbool voor het hele tijdperk. De twee eigenaren, Ian Schrager en Steve Rubell, waren de koningen van het nachtleven in New York. 40 jaar later wordt er teruggekeken op de opkomst én neergang van de grootste club aller tijden. De documentaire bevat nog nooit eerder vertoonde beelden van de dansvloer en haar fameuze bezoekers. Zo is de jonge Michael Jackson te zien die verlegen vertelt dat Studio 54 de enige discotheek is waar hij werkelijk zichzelf kan zijn. Maar ook grootheden zoals Mick Jagger, Andy Warhol en Grace Jones passeren de revue. Naast exclusief archiefmateriaal worden ook Ian Schrager en artiesten, zoals Nile Rodgers, geïnterviewd. Uiteraard ontbreken de muzikale discoklassiekers niet!

Productiemaatschappij: Altimeter Films, Passion Pictures

Cast & Regisseur

Steve Rubell

Zichzelf (archive footage)
Ian Schrager

Zichzelf
Matt Tyrnauer

Regisseur
Studio 54 poster