compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Sweet Thing

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Sweet Thing

Lana Rockwell (Billie)

Lana Rockwell (Billie)

Delen op facebook
Sweet Thing
Nederlandse première: 22-10-2020
Verenigde Staten, 2020, 91 min,

Een broer en zus krijgen alsmar geen vaste grond bij hun alcoholische vader of hun nalatige moeder. Samen met een vriend besluiten ze naar Florida weg te lopen envoelen zich voor het eerstecht vrij.

Bekijk bij:

CinemembermeJane

Sweet Thing trailer en bijzonderheden

De regisseur is getrouwd met actrice Karyn Parsons - die moeder Eve speelt - en Lana en Nico Rockwell zijn hun kinderen.
De film werd opgenomen met een kleine crew van 12 mensen - de meesten studenten van de regisseur, die werkt aan de New York University - over een periode van 7 weken.

Trailer van Sweet ThingBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Sweet Thinghttps://i1.ytimg.com/vi/zyEZrzBVHos/hqdefault.jpg2020-10-13
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Alexandre Rockwell maakte naam met de In the Soup (1992) en met zijn inbreng aan de indie-mozaïek-vertelling Four Rooms (1995) verstevigde hij zijn status. Rockwell maakte ook Little Feet (2013) met zijn twee kinderen ook al in de hoofdrol, de film heeft vooral gedraaid op festivals.
Actrice Karyn Parsons was halverwege de jaren '90 zeer populair en in Nederland vooral bekend als 'Hilary Banks' uit de serie 'Fresh Prince of Bel Air' (1990-1996). Parsons speelde ook mee in de film 13 Moons (2002) van regisseur Alexandre Rockwell en de twee kregen een relatie en trouwden in 2003 en hebben samen twee kinderen, ze acteert nog sporadisch.

Sweet Thing - Bioscopen, Tijden & Tickets

Sweet Thing in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Sweet Thing zien? Koop of huur de film hier:


meJane Cinemember

Een broer en een zus wonen bij hun alcoholistische vader, wanneer hij opgenomen wordt willen de kinderen niet naar hun nalatige moeder en besluiten van huis weg te lopen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Indee-icoon Alexandre Rockwell caste zijn eigen zoon, dochter en vrouw in een innemend drama over een verknipt gezin. Het resultaat is een groot avontuur van kleine mensen, een hartverwarmende ode aan de jeugd.

Billie (15) en haar broertje Nico (11) wonen bij hun vader Adam in een geïmproviseerd idyllisch bestaan. Maar telkens als Adam toegeeft aan de verleiding van de alcohol, maakt geborgenheid plaats voor een delirium van tranen en schuld. Hun excentrieke moeder is er al jaren vandoor en heeft een toxische relatie met Beaux, eveneens een drinker, maar van een ander soort. Als Adam gedwongen in de rehab verdwijnt, nemen Billy en Nico de benen met hun nieuwe vriend Malik, ook een emotionele wees, op zoek naar zijn vader die in Florida zou wonen. De tocht van de drie wordt een magische ervaring met ups en downs, gedragen door de hoop en veerkracht van de jeugd. Sundance winnaar en indy-icon Alexandre Rockwell brengt met SWEET THING een tegendraads maar warm drama dat op het festival van Berlijn bekroond werd met de Kristallen beer.

Productiemaatschappij: Black Horse Productions