compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

The Farewell

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van The Farewell

The Farewell filmstill

The Farewell filmstill

Delen op facebook
The Farewell
Nederlandse première: 21-11-2019
Verenigde Staten, 100 min,

Een Chinees-Amerikaanse vrouw keert terug naar China wanneer bij haar oma terminale kanker wordt vastgesteld. De familie wil haar oma in het donker houden, dat vindt ze erg lastig. Er wordt een spontaan huwelijk georganiseerd zodat iedereen oma voor de laatste keer kan zien.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

The Farewell trailer en bijzonderheden

De film heeft al prijzen gewonnen de Audience Award, Truly Moving Picture Award, Directors to Watch, Audience Favourite en Youth Jury Award. Naast het schrijven en regisseren speelt Lulu Wang ook piano op de soundtrack van de film.

Trailer van The FarewellBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Farewellhttps://i1.ytimg.com/vi/3jePTXDtRIM/hqdefault.jpg2019-09-09
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De regisseur van de film is Lulu Wang je kan haar ook wel kennen van "Touch" (2015) en van Can-Can (2007). De hoofdpersoon van de film is Awkwafina je kan haar kennen van "Dude" (2018) en van Crazy Rich Asians (2018).

The Farewell - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Farewell in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Wanneer de familie van Billi (Awkwafina) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar sterkzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde. In dit opmerkelijke, op een leugen gebaseerde, familieportret doordrenkt scenariste/regisseuse Lulu Wang (Touch, Posthumous) een afscheidslied met warmte en liefde, terwijl een uitstekende ensemble cast gestalte geeft aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weet te geven.

Productiemaatschappij: Big Beach Films, Depth of Field, Kindred Spirit

Cast & Regisseur

Tzi Ma

Haiyan
Han Chen

Haohao
Lulu Wang

Regisseur

Nieuws over The Farewell