compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU

The Magdalene Sisters

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch van The Magdalene Sisters

The Magdalene Sisters filmstill

The Magdalene Sisters filmstill

Delen op facebook
The Magdalene Sisters
Nederlandse première: 3-4-2003
Ierland, Verenigd Koninkrijk, 2002, 119 min,

Margaret wordt op een bruiloft verkracht door haar neef. Ze vertrouwt dit aan een vriendin toe en wordt de volgende ochtend meteen naar Magdalene gebracht. Bernadette is met haar knappe uiterlijk een gevaar voor de jongens uit haar omgeving en wordt daarom ook in het klooster gestopt. Rose en Crispina zitten in het klooster omdat ze ongehuwd moeder zijn geworden. Hun kinderen mogen ze nooit meer zien. Regelmatig worden de vrouwen vernederd door de nonnen; lijfstraffen zijn geen uitzondering.

bijzonderheden

De Magdalene-kloosters in Ierland, gerund door de Sisters of Mercy, waren katholieke instituten waar 'gevallen' vrouwen terechtkwamen om te boeten voor hun zonden. Vaak was de straf (want dat was het, ook al werd het niet zo genoemd) voor onbepaalde tijd, wat neerkwam op levenslang werken in een van de wasserijen.
Winnaar van de Gouden Leeuw in Venetië (2002).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Peter Mullan (Schotland, 1959) werd niet toegelaten tot de filmschool en ging daarom maar acteren. Hij speelde o.a. in Braveheart en Trainspotting en won in Cannes de Palme d'Or voor beste acteur, met de rol die hij speelde in My Name is Joe van Ken Loach. The Magdalene Sisters is zijn tweede speelfilm als regisseur, hij debuteerde met Orphans (1997).

Recensies van The Magdalene Sisters

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Bórd Scannán na hÉireann, Element Films, Film Council, Momentum Pictures, PFP Films Ltd., Scottish Screen, Temple Films

Cast & Regisseur