compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Magdalene Sisters

The Magdalene Sisters

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch van The Magdalene Sisters

Delen op facebook
The Magdalene Sisters
Nederlandse première: 3-4-2003
Groot-Brittannië, Ierland, 2002, 119 min,
Margaret wordt op een bruiloft verkracht door haar neef. Ze vertrouwt dit aan een vriendin toe en wordt de volgende ochtend meteen naar Magdalene gebracht. Bernadette is met haar knappe uiterlijk een gevaar voor de jongens uit haar omgeving en wordt daarom ook in het klooster gestopt. Rose en Crispina zitten in het klooster omdat ze ongehuwd moeder zijn geworden. Hun kinderen mogen ze nooit meer zien. Regelmatig worden de vrouwen vernederd door de nonnen; lijfstraffen zijn geen uitzondering.

bijzonderheden

De Magdalene-kloosters in Ierland, gerund door de Sisters of Mercy, waren katholieke instituten waar 'gevallen' vrouwen terechtkwamen om te boeten voor hun zonden. Vaak was de straf (want dat was het, ook al werd het niet zo genoemd) voor onbepaalde tijd, wat neerkwam op levenslang werken in een van de wasserijen.
Winnaar van de Gouden Leeuw in Venetië (2002).

Aanloop

Peter Mullan (Schotland, 1959) werd niet toegelaten tot de filmschool en ging daarom maar acteren. Hij speelde o.a. in Braveheart en Trainspotting en won in Cannes de Palme d'Or voor beste acteur, met de rol die hij speelde in My Name is Joe van Ken Loach. The Magdalene Sisters is zijn tweede speelfilm als regisseur, hij debuteerde met Orphans (1997).

Recensies van The Magdalene Sisters

The Magdalene Sisters - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Magdalene Sisters in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Magdalene Sisters zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Drama over katholieke instituten waar 'gevallen vrouwen' naartoe gebracht werden om te boeten voor hun zonden. Winnaar van de Gouden Leeuw in Venetië (2002).Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Bórd Scannán na hÉireann, Element Films, Film Council, Momentum Pictures, PFP Films Ltd., Scottish Screen, Temple Films

Cast & Regisseur