compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU

The Master And His Pupil

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijden

Pitch

In september 2002 gaf de befaamde Russische dirigent Valery Gergiev masterclasses in Rotterdam aan drie talentvolle, beginnende collega's. Onder het toe- en alziend oog van hun vermaarde leermeester moeten de drie het Rotterdams Jong Philharmonisch Orkest leiden.
Delen op facebook
The Master And His Pupil
Nederlandse première: 2-10-2003
2003, 87 min,

bijzonderheden

Kreeg tijdens het International Television Festival Golden Prague in de catogerie 'documentaire' de Golden Prague uitgereikt. Ook winnaar van het Tribeca Filmfestival in New York (2004). De film is meeslepend, niet alleen door de muziek (de uitgevoerde stukken en de speciaal voor de film geschreven score van Paul M. van Brugge) maar vooral door de hypnotiserende persoonlijkheid van Gergiev, die bij korte demonstraties tijdens de lessen het orkest leidt met handen, ogen, stem, maar vooral hart en ziel.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Sonia Herman Dolz (Madrid 1962) studeerde Spaanse Taal en Letterkunde in Leiden en volgde een Cine Work Shop aan de Vrije Akademie in Den Haag. Sinds 1993 maakte ze een aantal documentaires en is ze werkzaam als documentairemaakster voor het VPRO-programma Diogenes. Ze regisseerde eerder ook Lágrimas Negras (1997) en Yo soy así (2001).

Recensies van The Master And His Pupil

The Master And His Pupil - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Master And His Pupil in de bioscoop

Wil je The Master And His Pupil zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire waarin de Russische dirigent Valery Gergiev masterclasses geeft aan drie talentvolle beginnende collega's.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Hasten Slowly Films