compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 26-1 t/m 1-2
Film van de week!
MENU

The River (1997)

***1/20
Waardering: 3.8/5

He Liu.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksAngst

Pitch van The River (1997)

The River (1997) filmstill

The River (1997) filmstill

Delen op facebook
The River (1997)
Nederlandse première: 10-1-2019
Taiwan, 1997, 116 min,

Xiao-Kang loopt een ernstige nekkwaal op, niets helpt. Bovendien is zijn familie volkomen van elkaar vervreemd, dus zoekt hij intimiteit in de 'darkroom' van een homo-sauna. Op zoek naar verlichting reist hij met zijn vader naar een genezer in het zuiden en komt het tussen hen tot een onverwachte en onthullende confrontatie.

The River (1997) trailer en bijzonderheden

Tsai is een volkomen unieke filmmaker die tegelijk extreem weinig en extreem veel toont. Hij is dé chroniqueur van het moderne stadsleven in Taipei.
De film won een Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn in 1997.

Trailer van The River (1997)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film The River (1997)https://i1.ytimg.com/vi/eEqOu_4GxvA/hqdefault.jpg2018-12-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Tsai Ming-liang regisseerde eerder ook Rebels of the Neon God (1992) en Vive L'Amour (1994).

The River (1997) - Bioscopen, Tijden & Tickets

The River (1997) in de bioscoop

Wil je The River (1997) zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Taiwan. Op zoek naar verlichting voor zijn nekkwaal, reist Xiao-Kang met zijn vader naar een genezer in het zuiden. Het komt tussen hen tot een onverwachte en onthullende confrontatie.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Tsai Ming-liangs derde speelfilm is digitaal gerestaureerd; winnaar van de Zilveren Beer voor beste regie van het filmfestival in Berlijn.

In Tsai Ming-liangs derde lange speelfilm is het weer eenzaamheid dat de klok slaat. De Taiwanese regisseur ziet non-communicatie als hét onderwerp van zijn films, zoals hij vaak schaterlachend heeft uitgelegd. In The River speelt Tsai’s vaste acteur Lee Kang-sheng een jongeman in een zwijgend gezin in miljoenenstad Taipei. Drie personages in een appartement: vader, moeder, zoon. Zwijgend passeren ze elkaars levens, emotieloos ondergaan ze de loop der dingen. De moeder heeft een minnaar die pornofilms distribueert, de gepensioneerde vader gaat de baan op in gay-sauna’s en zoon Lee Xiao-kang dobbert door de dagen. Doelloos rijdt Xiao-kang door de stad; zijn mentale staat lijkt zich te weerspiegelen in de spaarzame handeling: Xia-kang laat zich overhalen om als lijk in de rivier te drijven voor opnamen van de nieuwste film van de – niet onbekende – arthousefilmer Ann Hui. De rivier is sterk vervuild, Xiao-kangs leven lijkt even aangetast als het water in de rivier. Tsai’s derde speelfilm, een meditatie over vervreemding in de moderne Chinese metropool, kreeg de Zilveren Beer voor beste regie van het filmfestival Berlijn. Typerend zijn de lang aangehouden totaalshots en het ontbreken van een muzikale score: al het geluid bestaat uit omgevingsgeluid. Digitaal gerestaureerde moderne klassieker.

Cast & Regisseur

Kang-sheng Lee

Kang-Sheng, Xiao-Kang
Yi-ching Lu

Mother (as Hsiao-Ling Lu)
Chao-jung Chen

Anonymous Man
Tien Miao

Father
The River (1997) poster