compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Third Murder

The Third Murder

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, filmhuis, mysterie

Pitch van The Third Murder
The Third Murder filmstill
The Third Murder filmstill
Delen op facebook
The Third Murder
Nederlandse première: 21-6-2018
Japan, 2017, 124 min,
Een advocaat probeert uit te zoeken wie de directeur van een fabriek heeft vermoord. Langzaam verliest hij het vertrouwen in de rechtsstaat.
trailer en bijzonderheden over The Third Murder
Ging in première op het filmfestival van Toronto.
Aanloop van The Third Murder
Schrijver en regisseur "Hirokazu Koreeda" maakte eerder het op Cannes bekroonde Shoplifters (2018).
BioscoopAgenda van The Third Murder

The Third Murder in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Third Murder zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een Japanse advocaat graaft dieper dan gewenst voor de verdediging van de verdachte van een moord. Misschien liggen de zaken toch anders dan iedereen hem wil doen geloven.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen


Synopsis distributeur
Deze thriller vertelt het aangrijpende verhaal van een advocaat die probeert de waarheid te achterhalen terwijl hij gaandeweg zijn vertrouwen in het recht verliest.

Wat gebeurt er wanneer een advocaat zich afvraagt waar zijn verantwoordelijkheid eigenlijk ligt en besluit dieper te graven dan gewenst? Hoe betrouwbaar zijn de getuigen in een zaak en doet de waarheid er eigenlijk toe? Advocaat Shigemori neemt de verdediging van moordverdachte Misumi op zich. Aangezien Misumi bekend heeft en al eerder voor moord veroordeeld werd, wacht hem de doodstraf. Shigemori kan eigenlijk niet veel meer voor hem doen. Maar dan doen de getuigenissen van de familie van het slachtoffer en die van Misumi doen twijfelen aan de eerdere bekentenis van zijn cliënt. The Third Murder won zes Awards bij de belangrijkste Japanse Academy Prizes, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie. Regisseur Hirokazu Kore-eda (Noboy Knows, Like Father, Like Son) schept een intrigerende puzzel, die ons een spiegel voorhoudt over recht en gerechtigheid.