compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 23-6 t/m 29-6
Film van de week!
MENU

The Third Murder

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van The Third Murder

The Third Murder filmstill

The Third Murder filmstill

Delen op facebook
The Third Murder
Nederlandse première: 21-6-2018
Japan, 2017, 124 min,

Een advocaat probeert uit te zoeken wie de directeur van een fabriek heeft vermoord. Langzaam verliest hij het vertrouwen in de rechtsstaat.

Bekijk bij:

Cinemember

The Third Murder trailer en bijzonderheden

Ging in première op het filmfestival van Toronto.

Trailer van The Third MurderBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Third Murderhttps://i1.ytimg.com/vi/mnKS3dfLIR0/hqdefault.jpg2018-04-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Schrijver en regisseur "Hirokazu Koreeda" maakte eerder het op Cannes bekroonde Shoplifters (2018).

Synopsis distributeur

Deze thriller vertelt het aangrijpende verhaal van een advocaat die probeert de waarheid te achterhalen terwijl hij gaandeweg zijn vertrouwen in het recht verliest.

Wat gebeurt er wanneer een advocaat zich afvraagt waar zijn verantwoordelijkheid eigenlijk ligt en besluit dieper te graven dan gewenst? Hoe betrouwbaar zijn de getuigen in een zaak en doet de waarheid er eigenlijk toe? Advocaat Shigemori neemt de verdediging van moordverdachte Misumi op zich. Aangezien Misumi bekend heeft en al eerder voor moord veroordeeld werd, wacht hem de doodstraf. Shigemori kan eigenlijk niet veel meer voor hem doen. Maar dan doen de getuigenissen van de familie van het slachtoffer en die van Misumi doen twijfelen aan de eerdere bekentenis van zijn cliënt. The Third Murder won zes Awards bij de belangrijkste Japanse Academy Prizes, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie. Regisseur Hirokazu Kore-eda (Noboy Knows, Like Father, Like Son) schept een intrigerende puzzel, die ons een spiegel voorhoudt over recht en gerechtigheid.

Productiemaatschappij: Amuse (presents), Fuji IG Laboratory for Movies (FILM) (production b, Fuji Television Network (presents), GAGA (presents)

Huidige prijsvraag

Cast & Regisseur

Mikako Ichikawa

Sasabara Itsuki
Hajime Inoue

Ono Minoru
Isao Hashizume

Shigemori Akihisa