compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 4-8 t/m 10-8
Film van de week!
MENU

Ucitelka

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Ucitelka

Ucitelka filmstill

Ucitelka filmstill

Delen op facebook
Ucitelka
Slowakije, Tsjechië, 2016, 102 min,

Bratislava, 1983. Een nieuwe lerares voert een waar schrikbewind in haar klas. Maria Drazdechova is lid van de communistische partij en gebruikt haar leerlingen en diens ouders om dingen voor elkaar te krijgen. Een jaar later hebben de ouders een geheime bijeenkomst. Komen ze in opstand?

Ucitelka trailer en bijzonderheden

Deze film is gebaseerd op de eigen ervaringen van Petr Jarchovskýi, de scenarioschrijver van de film.

Trailer van UcitelkaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Ucitelkahttps://i1.ytimg.com/vi/HnOqoTbiXuI/hqdefault.jpg2017-03-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Hoofdrolspeler Zuzana Maurery was eerder te zien in Návrat bocianov en Brucio nel Vento.

Ucitelka - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ucitelka in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Ucitelka zien? Koop of huur de film hier:Bratislava, 1983. Een nieuwe lerares voert een waar schrikbewind in haar klas. Maria Drazdechova is lid van de communistische partij en gebruikt haar leerlingen en diens ouders om dingen voor elkaar te krijgen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een nieuwe lerares voert een waar schrikbewind op een middelbare school in Bratislava in de nadagen van het communisme.

Een nieuwe lerares voert een waar schrikbewind op een middelbare school in Bratislava in de nadagen van het communisme. Maria Drazdechova is hooggeplaatst in de lokale afdeling van de partij, en misbruikt haar positie om dingen gedaan te krijgen van zowel haar leerlingen als hun ouders. Regisseur Jan Hrebejk snijdt in de film, die losjes is gebaseerd op ware gebeurtenissen in de jeugd van scenarist Petr Jarchovsky?i, slim heen en weer tussen Drazdechova’s aankomst in 1983 en een geheime bijeenkomst van de ouders een jaar later. Zullen ze het aandurven om tegen de lerares in te gaan?

Productiemaatschappij: Ceská Televize, Offside MEN, PubRes, RTVS

Huidige prijsvraag

Nieuws over Ucitelka