compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Veearts Maaike

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch van Veearts Maaike

Veearts Maaike filmstill

Veearts Maaike filmstill

Delen op facebook
Veearts Maaike
Nederlandse première: 25-7-2019
Nederland, 2019, 98 min,

Noord-Groningen. Veearts Maaike raast van melkveehouder naar melkveehouder. Naast moeilijke bevallingen bij koeien probeert ze het overmatig antibioticagebruik terug te dringen. De boeren moeten het vaak opnemen tegen de Europese en de wereldpolitiek.

Bekijk bij:

Veearts Maaike trailer en bijzonderheden

Veearts Maaike van den Berg werd drie jaar lang gevolgd door een cameraploeg, waarbij ze de camera's een inkijkje in haar werk gunde. Van den Berg werkt voor de groepspraktijk Van Stad tot Wad in Groningen, ze moet vaak snel handelen en beslissingen nemen die gaan over leven en dood. Tegelijk is ze ook bestuurslid in Den Haag voor de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde. Deze combinatie gaf de filmmakers kans om te illustreren wat Europese en wereldpolitiek betekent voor veehouders en veeartsen op het platteland in Noord-Groningen.

Trailer van Veearts MaaikeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Veearts Maaikehttps://i1.ytimg.com/vi/0GzkC9iH17Q/hqdefault.jpg2019-05-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Tijs Tinbergen maakte eerder naam als documentairemaker met Rotvos (2009), die een Gouden Kalf ontving voor Beste Lange Documentaire 2009, samen met Jan Musch.

Veearts Maaike - Bioscopen, Tijden & Tickets

Veearts Maaike in de bioscoop

Wil je Veearts Maaike zien? Koop of huur de film hier:Noord-Groningen. Veearts Maaike raast van melkveehouder naar melkveehouder. Naast moeilijke bevallingen bij koeien probeert ze het overmatig antibioticagebruik terug te dringen. De boeren moeten het vaak opnemen tegen de Europese en de wereldpolitiek.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Veearts Maaike toont hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn en biedt een unieke inkijk in het echte Nederlandse boerenleven.

De Gouden Kalf-winnaars Musch & Tinbergen (Rotvos) volgen in hun nieuwe documentaire de jonge veearts Maaike van den Berg van de groepspraktijk Van Stad tot Wad. Met Maaike razen we over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder. We maken van dichtbij mee hoe zij optreedt bij moeilijke bevallingen bij koeien en hoe zij samen met de boer beslissingen moet nemen over leven of dood. Haar doortastendheid, lef en vakmanschap dwingen respect af. Maaike strijdt daarnaast samen met de boeren voor het terugdringen van overmatig antibioticagebruik. En zij is actief als vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa. De film geeft zo een fijnzinnig beeld van wat de Europese en de wereldpolitiek betekent voor de veehouders en de veeartsen op het platteland in Noord-Groningen.
Veearts Maaike toont hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn en biedt een unieke inkijk in het echte Nederlandse boerenleven.

Productiemaatschappij: Selfmade Films

Cast & Regisseur