compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Veearts Maaike

Veearts Maaike

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarAngst

documentaire, filmhuis

Pitch van Veearts Maaike
Veearts Maaike filmstill
Veearts Maaike filmstill
Delen op facebook
Veearts Maaike
Nederlandse première: 25-7-2019
Nederland, 2019, 98 min,
Noord-Groningen. Veearts Maaike raast van melkveehouder naar melkveehouder. Naast moeilijke bevallingen bij koeien probeert ze het overmatig antibioticagebruik terug te dringen. De boeren moeten het vaak opnemen tegen de Europese en de wereldpolitiek.
trailer en bijzonderheden over Veearts Maaike
Veearts Maaike van den Berg werd drie jaar lang gevolgd door een cameraploeg, waarbij ze de camera's een inkijkje in haar werk gunde. Van den Berg werkt voor de groepspraktijk Van Stad tot Wad in Groningen, ze moet vaak snel handelen en beslissingen nemen die gaan over leven en dood. Tegelijk is ze ook bestuurslid in Den Haag voor de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde. Deze combinatie gaf de filmmakers kans om te illustreren wat Europese en wereldpolitiek betekent voor veehouders en veeartsen op het platteland in Noord-Groningen.
Aanloop van Veearts Maaike
Regisseur Tijs Tinbergen maakte eerder naam als documentairemaker met Rotvos (2009), die een Gouden Kalf ontving voor Beste Lange Documentaire 2009, samen met Jan Musch.
BioscoopAgenda van Veearts Maaike

Veearts Maaike in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Veearts Maaike toont hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn en biedt een unieke inkijk in het echte Nederlandse boerenleven.

De Gouden Kalf-winnaars Musch & Tinbergen (Rotvos) volgen in hun nieuwe documentaire de jonge veearts Maaike van den Berg van de groepspraktijk Van Stad tot Wad. Met Maaike razen we over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder. We maken van dichtbij mee hoe zij optreedt bij moeilijke bevallingen bij koeien en hoe zij samen met de boer beslissingen moet nemen over leven of dood. Haar doortastendheid, lef en vakmanschap dwingen respect af. Maaike strijdt daarnaast samen met de boeren voor het terugdringen van overmatig antibioticagebruik. En zij is actief als vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa. De film geeft zo een fijnzinnig beeld van wat de Europese en de wereldpolitiek betekent voor de veehouders en de veeartsen op het platteland in Noord-Groningen.
Veearts Maaike toont hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn en biedt een unieke inkijk in het echte Nederlandse boerenleven.