compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Werk ohne Autor

Werk ohne Autor

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldSeksGrof taalgebruikDiscriminatieAngst

drama, filmhuis, thriller

Pitch van Werk ohne Autor
Tom Schilling (Kurt Barnert)
Tom Schilling (Kurt Barnert)
Delen op facebook
Werk ohne Autor
Nederlandse première: 24-1-2019
Duitsland, 2017, 189 min,
De Oost-Duitse kunstenaar Kurt Barnert is naar het Westen gevlucht. Maar hij vindt niet de rust om kunst te maken, omdat geplaagd wordt door zijn verleden.
trailer en bijzonderheden over Werk ohne Autor
Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck stamt uit een oud adelijk geslacht uit gebieden die ooit tot Oost-Duitsland behoorden, maar na de Tweede Wereldoorlog door Polen zijn geannexeerd.
Aanloop van Werk ohne Autor
Florian Henckel von Donnersmarck regisseerde eerder Das Leben der Anderen, een Oscarwinnende film uit 2006 die ook over de DDR-tijd gaat.
Onze recensie
***00

Recensie Werk ohne Autor

Na het mislukte The Tourist keert Florian Henckel von Donnersmark voor zijn nieuwste film terug naar de DDR waarover hij eerder het indrukwekkende Das Leben der Anderen maakte. ...lees de volledige recensie
BioscoopAgenda van Werk ohne Autor

Werk ohne Autor in de bioscoop

Synopsis distributeur
Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende Das Leben der Anderen, tekent nu voor de regie van Werk ohne Autor – Never Look Away. Tom Schilling, Paula Beer en Sebastian Koch vertolken de hoofdrollen in dit indrukwekkende filmepos.

Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth (Paula Beer) ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.