compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU

Western Arabs

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Western Arabs

Western Arabs filmstill

Western Arabs filmstill

Delen op facebook
Western Arabs
Nederlandse première: 25-4-2019
Denemarken, Nederland, 2019, 77 min,

Zelf-docu van de half Palestijnse, half Deense regisseur Omar Shargawi die een moeizame relatie heeft met zijn vader en twaalf jaar lang zijn eigen familie filmt. Een historisch document waar naast familieleden ook vrienden en kennissen aan het woord komen en de gespleten persoonlijkheid van een kind uit gemengde ouders volledig boot komt te liggen.

Bekijk bij:

Cinemember

Western Arabs trailer en bijzonderheden

De film was voor beste film genomineerd tijdens de Berlin International Film Festival 2019.

Trailer van Western ArabsBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Western Arabshttps://i1.ytimg.com/vi/AhaRTCVagNU/hqdefault.jpg2019-03-27
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Omar Shargawi castte zijn vader in zijn eerdere fictiewerk, zoals in "Gå med fred Jamil - Ma salama Jamil" (2008)

Synopsis distributeur

Twaalf jaar lang richtte regisseur Omar Shargawi de camera op zichzelf en zijn familie. Komen Omar en zijn vader nader tot elkaar? Western Arabs is een universeel verhaal over familie en traditie, waarbij geen emotie verhuld wordt.

De Deense regisseur Omar Shargawi toont in Western Arabs op intieme wijze de relatie met zijn vader Munir. Ze hebben elkaar nooit echt begrepen en de gemoederen lopen vaak hoog op. Munir vluchtte als een van de eerste Palestijnen naar Denemarken, strandde in Kopenhagen en ontmoette daar zijn Deense vrouw met wie hij drie kinderen kreeg. Omar bevindt zich nu tussen zijn Deense toekomst en zijn Palestijnse voorvaderen. Hoe gaat hij om met deze gespleten identiteit? En hoe komen Omar en zijn vader nader tot elkaar? Om deze vragen te beantwoorden besloot Omar twaalf jaar lang de camera op zichzelf en zijn familie te richten, waarbij geen emotie verhuld wordt. Via film communiceren Omar en Munir over de dingen die aan de eettafel niet besproken worden. Daarom castte Omar zijn vader ook in zijn eerdere fictiewerk. Nu is het tijd om weg te stappen van de fictieve allegorieën en hun ware aard aan elkaar te tonen. Ze lachen, worstelen en huilen samen. Zodoende geeft deze hybride documentaire een ongebreidelde blik op een vader-zoonrelatie. Western Arabs is een universeel document dat het verhaal van de twee hoofdpersonages overstijgt. Shargawi’s eerdere films werden vertoond op vele internationale festivals, waaronder Sundance en Rotterdam, waar hij een Tiger won. Western Arabs beleefde haar wereldpremière op de Berlinale 2019.

Productiemaatschappij: BALDR Film (in co-production with), Snowglobe Films

Cast & Regisseur