Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 15-2 t/m 21-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Films > Wij

Wij

Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

drama

Pitch van Wij
Wij filmstill
Wij filmstill
Wij
Nederlandse première: 24-5-2018
Nederland, 2018,
Acht rebelse tieners vullen de lome zomer dagen met spanning zoeken, het begint eerst met seksspelletjes, maar mondt snel uit in het hardere werk tot prostitutie toe en dan gaat iets gruwelijk mis.
Genoeg van reclame? Klik hier!
bijzonderheden over Wij
Muziekvideo's- en reclamefilmmaker Rene Eller verfilmt het controversiële roman Wij van Elvis Peeters, waar via vier personages een hedonistische zomer in het Nederlands-Belgische grensstreek gereconstrueerd wordt.
Aanloop van Wij
Rene Eller heeft naam gemaak als maker van reclamefilmpjes voor A-merken als KPN, Coca Cola, enz. Hij heeft ook muziekvideo's gemaakt voor Boy George en Duitse popgrootheden als Die Toten Hosen en Herbert Grönemeyer.
BioscoopAgenda van Wij

Wij in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Tijdens een lome zomer in een dorpje in de Nederlands-Belgische grensstreek, zoekt een groep van acht rebelse tieners naar vertier, seks en spanning. Hun avontuur begint idyllisch en ongericht. Ze stoken vuurtjes bij hun afgelegen honk, halen kattenkwaad uit en vozen met elkaar. Die kicks blijken niet genoeg. Hun oorspronkelijk lichtvoetige seksspelletjes veranderen allengs in professioneel verkochte pornofilmpjes, prostitutie en chantage. Hun speelse bestaan krijgt een duistere ondertoon en komt tot een halt wanneer er iets gruwelijk misgaat.