compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 14-1 t/m 20-1
Film van de week!
MENU

Wittgenstein

***1/20
Waardering: 3.3/5

Pitch

Geestige patchwork-biografie van de invloedrijke Oostenrijkse filosoof Ludwig Wittgenstein, vanaf zijn jaren als wonderkind in Wenen tot aan z'n dagen als onwillige professor in Cambridge.
Delen op facebook
Wittgenstein
Verenigd Koninkrijk, 1993, 75 min,

bijzonderheden

Ludwig Wittgenstein (1889-1951) werd geboren in Wenen en was het jongste kind van een extreem rijk Oostenrijke industrieel. Bij het begin van de Eerste Wereldoorlog meldde hij zich als vrijwilliger voor het Duits-Oostenrijkse leger. Wittgenstein had een boekje in zijn rugzak van Tolstoj over de evangeliën. Hij maakte aan het front aantekeningen waaruit later de 'Tractatus logico-philosoficus' zou groeien. Tevens hield de filosoof een dagboek bij dat belangrijk zou worden bij de interpretatie van de 'Tractatus'.
Acteur Karl Johnson is overtuigend als de excentrieke, vaak onbegrepen geleerde die gebukt ging onder schuldgevoelens over zijn homoseksualiteit.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Derek Jarman regisseerde ook Jubilee (1977), The Angelic Conversation (1985), Caravaggio (1986), Edward II (1991), Blue (1993) en Glitterbug (1994).

Wittgenstein - Bioscopen, Tijden & Tickets

Wittgenstein in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Wittgenstein zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Geestige patchwork-biografie van de invloedrijke filosoof Ludwig Wittgenstein, vanaf zijn jaren als wonderkind in Wenen tot aan z'n dagen als onwillige professor in Cambridge.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Bandung Productions, BFI Production, Channel Four Films, Uplink Co.

Cast & Regisseur

Tilda Swinton

Lady Ottoline Morrell
Michael Gough

Bertrand Russell
Jill Balcon

Leopoldine Wittgenstein
Clancy Chassay

Young Wittgenstein
Derek Jarman

Regisseur