compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Edie > Detailinformatie

Edie

***1/20
Waardering: 3.3/5

Detailinformatie over de film Edie

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

drama, filmhuis

Meer info voor de echte fans

Met

Paul Brannigan
Paul Brannigan
McLaughlin
Daniela Bräuer
Daniela Bräuer
German hiker
Sallyann Fellowes
Sallyann Fellowes
Retirement home manager
Katy Habib
Katy Habib
Giggling Girl
Rachael Keiller
Rachael Keiller
Hotel receptionist
Calum Macrae
Calum Macrae
Bothy Man

Ook met

Amy Manson (Fiona), Tom McHugh (station guard Euston), Wendy Morgan (Nancy), Donald Pelmear (George), Wynne Potts (Care Assistant), Lisa Theresa Downey-Dent (Girl on train), Emily Tucker (Giggling Girl), Tanya Winsor (Jane)

Production
design

Synopsis distributeur
Een heerlijk avontuurlijke feelgood film vol humor, die zich afspeelt in de adembenemende, beeldschone Schotse Hooglanden.

De geliefde Britse actrice Sheila Hancock speelt de tachtigjarige Edith Moore (Edie), een bittere, eigenwijze Engelse dame. Na de dood van haar dominante man George en door de steeds slechter wordende relatie met haar dochter, besluit ze haar jeugddroom na te jagen. Ze vertrekt halsoverkop naar de Schotse Hooglanden om daar een berg te beklimmen. Onderweg ontmoet ze Jonny, een jonge man die haar helpt met het aanschaffen van de juiste uitrusting en die haar traint om de berg te kunnen beklimmen. Ze kletsen, ruziën, maken lol en onthullen steeds meer over hun leven aan elkaar. Een heerlijk avontuurlijke feelgood film vol humor, die zich afspeelt in de adembenemende, beeldschone Schotse Hooglanden.