compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Little Comrade > Detailinformatie

The Little Comrade

***1/20
Waardering: 3.8/5

Detailinformatie over de film The Little Comrade

Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarAngst

drama

Meer info voor de echte fans

Met

Juhan Ulfsak
Juhan Ulfsak
Paul Varik
Maarja Jakobson
Maarja Jakobson
Aunt Liilia
Yuliya Aug
Yuliya Aug
Ljudmilla
Indrek Taalmaa
Indrek Taalmaa
Uncle Artur
Argo Aadli
Argo Aadli
Ratsasõidu Jaan
Ene Järvis
Ene Järvis
Blond Lady
Sten Karpov
Sten Karpov
Soldier Dima

Met de stem van

Ook met

Maria Klenskaja (Vanaema), Luule Komissarov (Ticket officer in the bus Tiiu), Carmen Mikiver (Hairdresser Carmen), Hilje Murel (Hairdresser Olja), Aleksander Okunev (Russian Officer), Lembit Peterson (Vanaisa), Liisa Pulk (Teacher Seeneke), Pille Pürg (Officer's Wife), Kadri Rämmeld (Aunt Iida), Anna Sergejeva (Galina), Tarmo Song (Uncle Mart), Aarne Soro (Uncle Ott), Bolt The Dog (Sirka The Dog), Sandra Uusberg (Hairdresser Sandra), Liina Vahtrik (Tädi Anne), Juri Zilin (Chekist Valeri)

Production
design

Kostuums

Productie-
maatschap-
pijen

Amrion
Synopsis distributeur
The Little Comrade is een indrukwekkende film die de jaren vijftig in Sovjet-Estland vanuit een uniek perspectief in beeld brengt. Het verhaal is gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland.

Het is 1950 en Sovjet-Estland gaat gebukt onder de Stalinistische terreur. Als de moeder van de 6-jarige Leelo wordt afgevoerd, zegt ze tegen haar: ‘als je je goed gedraagt, zal ik snel terug zijn’. Woorden die Leelo niet kan vergeten. Ze doet daarom haar uiterste best om braaf te zijn, maar wat precies goed en fout gedrag is, wordt steeds verwarrender. Waarom is de Estlandse vlag ineens verboden? Wie is toch die vijand van het volk? En waarom hangen die enge agenten van de binnenlandse veiligheidsdienst rond hun huis? Ondanks alle pogingen om zich goed te gedragen, rolt Leelo van het ene probleem in het andere. En diep van binnen groeit bij het kleine meisje de angst dat het haar schuld is dat haar moeder nog steeds niet thuis is… The Little Comrade is een indrukwekkende film die de jaren vijftig in Sovjet-Estland vanuit een uniek perspectief in beeld brengt. Het verhaal is gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland.