compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
Film van de week!
MENU

The Little Comrade

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarAngst

Pitch van The Little Comrade

The Little Comrade filmstill

The Little Comrade filmstill

Delen op facebook
The Little Comrade
Nederlandse première: 11-7-2019
Estland, 2018, 98 min,

Sovjet-Estland, 1950. De moeder van de zesjarige Leelo vertelt vlak voordat ze wordt afgevoerd — naar één van de kampen van Stalin — dat als Leelo zich gedraagt dat ze weer herenigd worden. Maar hoe doe je dat als zes-jarige?

Bekijk bij:

The Little Comrade trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland. De film ontving meerdere nominaties, waaronder Best Feature Film tijdens het Molodist International Film Festival

Trailer van The Little ComradeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Little Comradehttps://i1.ytimg.com/vi/tBq1UKQ3gNo/hqdefault.jpg2021-02-10
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Speelfilmdebuut van regisseur Moonika Siimets.

The Little Comrade - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Little Comrade in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

The Little Comrade is een indrukwekkende film die de jaren vijftig in Sovjet-Estland vanuit een uniek perspectief in beeld brengt. Het verhaal is gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland.

Het is 1950 en Sovjet-Estland gaat gebukt onder de Stalinistische terreur. Als de moeder van de 6-jarige Leelo wordt afgevoerd, zegt ze tegen haar: ‘als je je goed gedraagt, zal ik snel terug zijn’. Woorden die Leelo niet kan vergeten. Ze doet daarom haar uiterste best om braaf te zijn, maar wat precies goed en fout gedrag is, wordt steeds verwarrender. Waarom is de Estlandse vlag ineens verboden? Wie is toch die vijand van het volk? En waarom hangen die enge agenten van de binnenlandse veiligheidsdienst rond hun huis? Ondanks alle pogingen om zich goed te gedragen, rolt Leelo van het ene probleem in het andere. En diep van binnen groeit bij het kleine meisje de angst dat het haar schuld is dat haar moeder nog steeds niet thuis is… The Little Comrade is een indrukwekkende film die de jaren vijftig in Sovjet-Estland vanuit een uniek perspectief in beeld brengt. Het verhaal is gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland.

Productiemaatschappij: Amrion

Cast & Regisseur