compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU

Centaur

***1/20
Waardering: 3.5/5

Koop Dvd, blu-ray / Bekijk de film Centaur

Niet voor personen jonger dan 16 jaar

drama

Wil je Centaur zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Kirgizische film over een idealistische paardendief die paarden de vrijheid schenkt. Maar als zijn dorpsgenoten achter zijn geheim komen, krijgt hij het moeilijk.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen


Synopsis distributeur
Centaur is een universeel verhaal over een kleine, hechte gemeenschap op de drempel van ingrijpende, maatschappelijke veranderingen.

Zeven jaar geleden werd de Kirgizische regisseur Aktan Arym Kubat internationaal bekend met zijn film The Light Thief. Zijn nieuwste film heet Centaur, maar had evengoed The Horse Thief kunnen heten. De film gaat namelijk over een man die overal paarden steelt. Een paard hoort volgens hem niet op stal te staan, maar moet kunnen galopperen op de wijdse steppen. Conform een oud Kirgizisch spreekwoord: ‘Het paard is de vleugels van de mens’. Zoals de elektricien in The Light Thief stroom aftapt van de hoofdleiding om de armen van elektriciteit te voorzien, zo steelt Centaur paarden van corrupte, rijke mensen omdat paarden steeds duurder worden en voor het gewone volk niet meer te betalen zijn. Sociale rechtvaardigheid is zijn voornaamste drijfveer.