compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Centaur

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch van Centaur

Centaur filmstill

Centaur filmstill

Delen op facebook
Centaur
Nederlandse première: 22-3-2018
Duitsland, Frankrijk, Kirgiezië, Nederland, 2017, 89 min,

Centaur is een principiële paardendief, die vindt dat paarden vrij moeten rondlopen. Maar hij kan zijn bezigheden niet lang verborgen houden.

Bekijk bij:

Cinemember

Centaur trailer en bijzonderheden

Dit is de Kirgizische inzending voor de beste buitenlandse film voor de Oscars van 2018. De film is losjes gebaseerd op een paardenlegende uit Kirgizië.

Trailer van CentaurBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Centaurhttps://i1.ytimg.com/vi/r3D8YH98ETM/hqdefault.jpg2018-01-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Aktan Abdykalykov, die ook de hoofdrol speelt in Centaur, verzorgde onder andere de regie van Svet-Ake uit 2010.

Centaur - Bioscopen, Tijden & Tickets

Centaur in de bioscoop

Wil je Centaur zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Kirgizische film over een idealistische paardendief die paarden de vrijheid schenkt. Maar als zijn dorpsgenoten achter zijn geheim komen, krijgt hij het moeilijk.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Centaur is een universeel verhaal over een kleine, hechte gemeenschap op de drempel van ingrijpende, maatschappelijke veranderingen.

Zeven jaar geleden werd de Kirgizische regisseur Aktan Arym Kubat internationaal bekend met zijn film The Light Thief. Zijn nieuwste film heet Centaur, maar had evengoed The Horse Thief kunnen heten. De film gaat namelijk over een man die overal paarden steelt. Een paard hoort volgens hem niet op stal te staan, maar moet kunnen galopperen op de wijdse steppen. Conform een oud Kirgizisch spreekwoord: ‘Het paard is de vleugels van de mens’. Zoals de elektricien in The Light Thief stroom aftapt van de hoofdleiding om de armen van elektriciteit te voorzien, zo steelt Centaur paarden van corrupte, rijke mensen omdat paarden steeds duurder worden en voor het gewone volk niet meer te betalen zijn. Sociale rechtvaardigheid is zijn voornaamste drijfveer.

Productiemaatschappij: Asap Films, Bitters End, Celluloid Tracks, Epicentre Films, Filmarto, Moving Turtle, Neue Visionen Filmverleih, Oy Art Film Producing Company, Pallas Film, Volya Films