compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 22-7 t/m 28-7
Film van de week!
MENU
Home > Films > Bee Movie > Meningen
Bee Movie

Meningen over de film Bee Movie

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst
Still: Bee Movie
Still: Bee Movie

Recensies van Bee Movie

Geef ook je mening over Bee Movie

2 Meningen over Bee Movie

samer
samer
28-12-2007

"Leuk zeg"
Gezien in: Pathé Buitenhof, Den Haag d.d. 28-12-2007

ik ben er na toe ge weest egt leuk

Waardering:  *****

pedro_t
pedro_t
16-12-2007

"Plastic poppen, Seinfeld humor"
Gezien in: Take Ten, Uden d.d. 15-12-2007

Films als Beowulf, Ratatouille en Finding Nemo doen je af en toe vergeten dat je naar een animatiefilm aan het kijken bent. De technologie voor animatiefilms is zo ver gevorderd dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Bee Movie lijkt zich hier echter niets van aan te trekken. Het lijkt erop dat de productie uit alle macht probeert om juist meer op een tekenfilm te lijken. Door deze benadering is Bee Movie een bijzonder kleurrijk geheel geworden: de scènes waarin Barry de bij over de bloemenvelden van New York vliegt zijn erg aantrekkelijk. De mensen in de film lijken echter veel op plastic poppen, waardoor de animatie houterig overkomt. Alleen in het geval van karikaturen als advocaat Montgomery, wiens dikke buik als een opgepompte zwemband om hem heen blubbert, is de animatie geslaagd.

Het geheel komt over als een vluchtig gemaakte animatiefilm rond de humor van Jerry Seinfeld. Die humor komt soms uit de verf, met name in de scènes samen met de mug Mooseblood (stem van Chris Rock), maar komt in veel gevallen toch neer op flauwe woordgrappen over bijen. Opvallend hierbij is dat de Nederlandse ondertitelaar in sommige gevallen méér grappen maakt ('bij'smaak, dat 'steekt') dan in het Engels bedoeld waren!

Over het geheel gezien is Bee Movie vermakelijk, maar haalt het niet bij een film als Ratatouille qua inleving en plot. Zeker bij het suiker(honing?)zoete happy end van de film zullen volwassen kijkers toch licht het hoofd schudden. Na dit zoete hapje is wat stevigere, rauwere kost weer erg welkom.

Waardering:  ***00


Cast & Regisseur

Tom Papa
Tom Papa
Splitz / Klauss Vanderhayden
Steve Hickner
Steve Hickner
Regisseur
Bee Movie poster