compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Drive > Meningen

Drive

****1/2
Waardering: 4.5/5

Meningen over de film Drive

Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

actie, drama, misdaad, thriller

Ryan Gosling (Driver) in Drive
Geef ook je mening over Drive
1 Mening over Drive
kipje
kipje
30-1-2012

"Beste film van 2011"
Gezien in: Filmhuis O42, Nijmegen d.d. 29-1-2012

Ik had al veel gehoord over deze film, maar ik kwam er steeds niet aan toe. Gistermiddag in de bioscoop gezien en wow! Ik was meteen wakker en bij de les. Ik was ook blij dat ik het in de bioscoop zag. De eerste scène voor de titels leek uit een betere actiefilm afkomstig, maar daarna wordt er een zeer menselijk verhaal verteld en je voelt ergens steeds weer een dreiging, bij elke scène telkens weer.

Deze mensen lijken verdoemd, terwijl niets in het verhaal er op wijst, maar alleen het prachtig spel van Ryan Gosling. Bijzonder vreemd dat de film alleen voor het geluid is genomineerd voor een Oscar. In Cannes won de film wel de prijzen voor Beste film en voor Beste regisseur.

De film zelf deed me denken aan oude Hollywoodfilms als "Bullit" (met Steve McQueen) of Franse films zoals "Le Samourai" (met Alain Delon): de held van de film zegt niet zoveel, maar daardoor gebeurt er des te meer. Het kwam ook omdat aan alles voel je dat de actiescènes niet met de computer gemaakt zijn, maar echt de "real deal" zijn.

De Deense regisseur Nicolas Winding Refn ("Bronson") laat wederom zien dat Denemarken inmiddels de Hollywood van Europa aan het worden is en streeft Engeland, Frankrijk en Duitsland voorbij met talent, producties en verhalen. Refn baseerde zich op een boek van James Sallis en nu ben ik zeer benieuwd naar het boek. Eigenlijk wil ik de film nog een keer zien.

Eigenlijk is dit de beste film van 2011!

Waardering:  *****