compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 14-1 t/m 20-1
Film van de week!
MENU
La Stanza del Figlio

The Sons Room

Meningen over de film La Stanza del Figlio

Voor alle leeftijden

Recensies van La Stanza del Figlio

Geef ook je mening over La Stanza del Figlio

1 Mening over La Stanza del Figlio

Vergruizer6
Vergruizer6
8-8-2001

"Een 'waar gebeurd' woensdagavond drama van RTL4"
Gezien in: 013, Tilburg d.d. 7-8-2001

De intro vertoond met trots het logo van prijswinnaar van het Film festival in Cannes 2001. Dit is waarschijnlijk ook de enige redenen waarom deze film niet direct verbannen is naar obscure uurtjes gesubsidieerde televisie maar internationaal is uitgebracht.

Naar alle waarschijnlijkheid had Moretti deze waardering nog tegoed voor zijn eerdere prestaties want ondanks dat Moretti wordt gezien als een van de betere regisseurs van de laatste jaren in Italië kan La Stanza del figlio (Internationaal The Son's Room) dit niet echt waarmaken.

Dit drama draait om het verlies van een zoon binnen een gezin, dit redelijk uitgekauwde thema is al jaren geleden verbannen naar foute series en B-films. Daar is The Son’s Room ook linea-recta op af te stevenen. Jammer voor Moretti.

Het Italiaanse doorsnee gezinsleven van een psychiater, vrouw en kinderen wordt neergezet alsof je naar goede tijden slechte tijden zit te kijken alleen met iets meer down-to-earth problemen, diefstal van een fossiel en waar het allemaal om draait het overlijden van de zoon en het verwerken van het verlies van de overledene.

Dit is een dun maar nog wel vol te houden thema, om een en ander een beetje semi-grappip op te leuken passeren er ook nog wat patienten de revue. Deze zijn echt wel toe aan wat sessies maar dat geldt ook voor papa Giovanni.

Papa Giovanni (Moretti zelf) speelt eigenlijk zichzelf enigszins wereldvreemd baasje met eigenzinnige trekjes (zo schijnt Moretti thuis ook te zijn) en dat zijn leven niet veel spannender is blijkt ook wel uit de film.

Kortom: een bijna tranentrekker, met af en toe een poging tot grappig doen (de uitgekauwde patienten). Volgend jaar zeker uitgezonden op bij de VPRO, waarschijnlijk in de periode van het Rotterdams filmfestival.

Doe geen moeite om deze film te gaan zien, de kans dat hij uberhaupt veel bioscoopzalen zal halen is vrijgering en op video zal dit ook wel geeen commercieel succes zijn.

Waardering:  **1/200


Cast & Regisseur