compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 22-7 t/m 28-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Volkomen gestoord'
Mad Max: Fury Road Filmrecensie
*****
Waardering 5/5

'Volkomen gestoord'

De allereerste Mad Max komt uit 1979 en gaf ons Mel Gibson. Na nog twee delen was het was echter stil rondom de Australische filmserie en moesten we uiteindelijk dertig jaar wachten op een vierde deel. Maar dat was het wachten meer dan waard.

Delen op facebook
© 2014 Warner Bros. Entertainment Inc. - - U.S., Canada, Bahamas & Bermuda © 2012 Village Roadshow Films (BVI) Limited - - All Other Territories

© 2014 Warner Bros. Entertainment Inc. - - U.S., Canada, Bahamas & Bermuda © 2012 Village Roadshow Films (BVI) Limited - - All Other Territories

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Mad Max: Fury Road wordt de rol van Max Rockatansky ditmaal gespeeld door Tom Hardy die de al eerder zo goed was in bijvoorbeeld Locke en The Drop. In het begin van de film wordt hij gevangen genomen door de bende van Immortan Joe, een dictator die een grote voorraad water op provisie houdt. Als Max ontsnapt komt hij in de enorme vrachtwagen van Imperator Furiosa (Charlize Theron) terecht, die een groep vrouwen probeert weg te smokkelen in deze War Rig.

Twee uur lang wordt de kijker overdondert door auto-achtervolgingen, geschifte personages en heel veel woestijnzand. Mad Max: Fury Road overkomt je, walst over je heen en vermaakt je van begin tot eind. Ondanks het zeer hoge octaan gehalte van de film heeft Mad Max: Fury Road niet het probleem wat veel andere actiefilms wel hebben: dat je op een gegeven moment niet meer onder de indruk bent van de beelden, dat je murw wordt geslagen.

Wat de film echt afmaakt is het feministische karakter ervan. Furiosa, een erg geslaagde rol van Theron, is namelijk de echte held van de film. Zij is degene die vijf vrouwen uit de klauwen van Immortan Joe probeert te redden, bestuurt de War Rig en haalt ook Mad Max uit de penarie. In welke actiefilms zagen we dat nou eerder? Als je denkt dat Black Widow in the Avengers een badass is heb je Furiosa nog niet gezien.

Mad Max: Fury Road is een volkomen gestoorde film, en een van de beste actiefilms van de laatste jaren.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.