compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > April: de must-sees van deze filmmaand
Maandoverzicht

April: de must-sees van deze filmmaand

2-4-2015 : Er is weer een nieuwe maand begonnen en dat betekent dat BiosAgenda de filmtips van de komende maand voor je op een rij zet. April belooft een mooie maand te worden!

Delen op facebook

In Fast & Furious 7 wil Deckard Shaw, gespeeld door Jason Statham, wraak nemen op Dominic Toretto en zijn familie vanwege de dood van zijn broer. De crew van Dominic moet weer in de wagens stappen voor hun eigenbescherming.

In de biopic Bloed, Zweet & Tranen volgen we het leven van Andre Hazes, een van de grootste zangers die Nederland ooit heeft gekend. In drie fases van zijn leven zien we hoe Hazes uitgroeit van klein jongetje naar barkeeper tot de zanger van hits als De Vlieger en Zij Gelooft in Mij.

Tussen 1965 en 1966 werden in Indonesie vele communisten vermoord. De daders van deze moorden worden door velen nog steeds als helden gezien. Joshua Oppenheimer gaat in de documentaire The Look of Silence met Adi, die zijn broer verloor, op zoek naar de daders en confronteert hen met hun acties.

Het is eindelijk zover: Avengers: Age of Ultron komt uit. Tony Stark (Robert Downey Jr.) wil zijn collega's ietwat ontzien en ontwikkelt een AI-programma dat moet helpen met boeven vangen. Maar deze kunstmatige intelligentie is iets té slim en trekt al snel zijn eigen conclusies. Dus moeten de Avengers de handen weer ineen slaan om deze zelf gecreëerde vijand en zijn handlangers Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) te zien verslaan.

Leuk voor families: Kidnep. Bo is een kind van rijke ouders en krijgt maar weinig aandacht. Als hij wordt ontvoerd krijgt hij een onverwachte band met zijn ontvoerder Fred. Van Fred leert hij hoe hij voor zichzelf moet opkomen.

Dan Hungry Hearts: Een jong stel, gespeeld door Adam Driver en Alba Rohrwacher, krijgt een kind. Zij wil de baby beschermen van schadelijke invloeden en komt in een spiraal van paranoia terecht. Dit leidt tot ondervoeding van het kind. De vader moet zien zijn zoon te beschermen en zijn huwelijk te redden.

Erg spannend is It Follows: de negentienjarige Jay (Maika Monroe) heeft een fijn en onbezorgd leven. Na een date blijkt ze echter achtervolgd te worden door een kwaadaardige entiteit die door middel van seks wordt overgedragen op een ander. Jay en haar vrienden moeten een manier vinden om aan het onbekende kwaad dat hen achtervolgt te ontsnappen.

In De Boskampi's wil Rik Boskamp niet meer gepest worden en als hij verhuist verzint hij een plan: hij zegt tegen zijn nieuwe klasgenootjes dat hij de zoon is van een maffiabaas. Het plan werkt maar dan duikt er een pestkop uit zijn verleden op.

We sluiten af met De Ontsnapping: Julia zou gelukkig moeten zijn met haar man en twee kinderen maar ze had het leven toch heel anders voorgesteld. Om te ontsnappen aan haar leven vertrekt ze naar Portugal waar ze de gigolo Romeo ontmoet. Het blijkt echter dat Julia het verleden niet zo maar achter zich kan laten.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.