compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Back to school - back to bios

Back to school - back to bios

Filmindustrie klaar voor laatste deel 2007

15-8-2007 De scholen zijn weer begonnen. Scholen vullen hun banken en bioscopen doen hun best om de zalen te vullen. Van een zomerdip is nooit echt sprake geweest door het kwakkelende weer, maar ook voor het laatste kwartaal proberen distributeurs zo slim mogelijk in te spelen op het bioscoopbezoekend publiek.

Delen op facebook

Het begin van de zomer werd gedomineerd door grote blockbusters als Harry Potter and the Order of the Phoenix, Shrek the Third en Pirates of the Caribbean: At World's End. Het begin van het nieuwe schooljaar brengt veel tienerfilms als Hairspray (met het nieuwe tienersterretje Zac Efron), Alpha Dog (met Justin Timberlake) en vooral veel lichte romantische komedies License to Wed, Wedding Daze en No Reservations. Back to school betekent wat dat betreft dus ook back to bios.

Ook op school zelf proberen sommige films een voet aan de grond te krijgen. Duizenden scholieren bepalen de komende maand welke schoolagenda hen door het nieuwe schooljaar gaat leiden. Naast populaire thema's als Loesje, Hitkrant en Fokke en Sukke, laten ook filmthema's zich tussen de agenda's zien.

Shrek is een populaire keuze, maar ook de agenda's van Spider-Man, The Simpsons (van wie deze week The Simpsons Movie uitkomt) en Pirates of the Caribbean vullen de schappen. De best verkochte agenda op bol.com is echter van een televisieserie: South Park is het meest populair.

2007 lijkt een goed jaar te worden voor de filmindustrie dankzij het sterke filmaanbod. Het lijkt erop dat daar geen verandering in komt in de nazomer en de herfst.


Simpsons Schoolagenda / 2007-2008<br>
Simpsons Schoolagenda / 2007-2008


Shrek Schoolagenda / 2007-2008<br>
Shrek Schoolagenda / 2007-2008

South Park Schoolagenda / 2007-2008<br>
South Park Schoolagenda / 2007-2008

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.