compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Bekendste trailerstem zal nooit meer klinken

Bekendste trailerstem zal nooit meer klinken

Don LaFontaine overlijdt op 86-jarige leeftijd

Zijn naam zal bij weinig mensen bekend zijn, maar zijn stem zal iedereen die wel eens een filmtrailer gezien heeft bekend voorkomen. Don LaFontaine sprak meer dan vijfduizend filmtrailers in en was daarmee op zijn eigen terrein een filmlegende.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De woorden 'In a world..' in combinatie met de zware basstem van LaFontaine staan in het geheugen van veel filmliefhebbers. Dat is niet vreemd, want LaFontaine sprak meer dan vijfduizend filmtrailers in en leende zijn stem aan -naar verluidt- 750 duizend reclame spots. Enkele bekende trailers waar hij het commentaar van insprak zijn The Terminator, Batman Returns, The Godfather en Cast Away.

Op het hoogtepunt van zijn carrière sprak LaFontaine rond de 60 spotjes in per week en op sommige momenten zelfs 35 op een enkele dag. Zijn stem was bijzonder gewild bij filmstudio's die graag extra betaalden om zijn stem aan een filmtrailer te verbinden. LaFontaine verdiende enkele miljoenen aan zijn stem.

Don Lafontaine was getrouwd met de actrice Nita Whitaker en was vader van drie kinderen. Hij overleed in zijn woonplaats Los Angeles aan de gevolgen van een klaplong.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.