compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 9-7 t/m 15-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 34 2009

Box Office Update - week 34 2009

The Taking of Pelham 1 2 3 behaalt tweede plek

Harry Potter staat al zes weken op de eerste plaats. The Taking of Pelham 1 2 3 versloeg deze week G.I. Joe.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Voor de zesde week achtereen prijkt Harry Potter and the Half-Blood Prince op de eerste plaats. Meteen daaronder stond deze week een nieuwkomer: The Taking of Pelham 1 2 3. De misdaadthriller van Tony Scott met Denzel Washington en John Travolta gaat over een kaping van de New Yorkse metro. Hij versloeg G.I. Joe: The Rise of Cobra. Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs behield de derde plek en daaronder eindigde G.I. Joe.

Verder was er weinig verandering in de top tien deze week. Public Enemies, G-Force en Millennium: Mannen die vrouwen haten zakten alle drie één plaats en belandden respectievelijk op de vijfde, zesde en zevende plaats. The Hangover behield de achtste plaats en The Proposal zakte twee plaatsen naar de negende plek. Op nummer tien kwam Hannah Montana: The Movie binnen.

Deze week komt ook in Nederland Inglourious Basterds uit. De nieuwe film van Quentin Tarantino behaalde zowel in de Engelse als in de Amerikaanse box office deze week de eerste plaats. In Bandslam richten twee middelbare scholieren een rockband op en doen mee aan de bandcompetitie van hun school. My Sister's Keeper vertelt het verhaal van een meisje dat de donor is van haar aan leukemie lijdende zus.

In Los abrazos rotos van Pedro Almodóvar verliest een man na een ongeluk zijn zicht en de liefde van zijn leven. De jonge vissermanszoon Marcello zet in Marcello Marcello zijn hele dorp op zijn kop om de mooie Elena te veroveren. De film was onderdeel van Un Centrain Regard, Cannes 2008. Kabuli kid is een drama over de verwoeste stad Kabul waarin een vrouw haar baby achterlaat in een taxi. Ten slotte is The Stranger (2008) het speelfilmdebuut van de Finse filmmaker Jukka Pekka Valkeapää. Zijn film The Visitor werd geselecteerd voor de filmfestivals van Venetië, Istanbul en Göteborg.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.