compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > John Travolta

John Travolta

John Travolta: films, nieuws

 

Biografie van John Travolta

John Travolta in I Am Wrath
John Travolta in I Am Wrath
John Travolta groeide op in New Jersey. Hij werd door zijn moeder opgegeven voor dramaschool in New York. Hij studeerde er dansen, acteren en stemgebruik. Hij besloot alledrie de onderwerpen te combineren en werd musical comedy performer. Na een aantal rolletjes in reclame's en musicals mocht hij meedoen met de hitmusical 'Grease', wat zijn Broadwaydebuut betekende. Hij speelde na 'Grease' in de muscial 'Over Here'. Hierna trok hij naar Hollywood waar hij zonder problemen rollen aangeboden kreeg in diverse televisieseries.

Zijn doorbraak op het witte doek kwam met de discofilm Saturday Night Fever (Oscarnominatie beste mannelijke hoofdrol) en leek niet kapot te kunnen toen hij kort daarop de hoofdrol speelde in de filmversie van Grease.

Na een aantal lichte rollen en wat rollen in televisieseries kreeg John Travolta een cultstatus en een tweede Oscarnominatie voor zijn rol in Pulp Fiction. In de jaren die volgden speelde hij in een mix van komedies (Look Who's Talking, Get Shorty, Be Cool) en actiefilms (Face/Off, Swordfish, The Punisher).

Travolta's meest merkwaardige film was "Battlefield Earth", een op het Scientology-geloof gebaseerde science-fiction film die slecht ontvangen werd door critici en publiek.

John Travolta In het nieuws

Still uit The Danish Girl

Speelweek 2: nu in de bioscoop

13-1-2016 Wat komen er een hoop goede films uit deze week! We hebben de acht nieuwe films van deze week weer op een rij gezet. De film van de week is The Danish Girl.

TV-tip: Hairspray, 20:30, RTL8

3-7-2014 De gezellig dikke Tracy Turnblad stelt alles in het werk om een vaste plek te krijgen in een televisiedansshow en zo het beeld te veranderen dat heerst over zwarte deelnemers van de show. Met onder andere John Travolta.

Still uit deel 1 met Stallone en Statham

Norris en Travolta in Expendables 2

1-8-2011 Er zijn nieuwe castleden bekend van de opvolger van The Expendables. De vorige film had al een zeer uitgebreide cast maar nu moet er een schepje boven op. Chuck Norris en John Travolta zouden ook in de film zitten.

Kelly Preston

Vrouw van John Travolta ook in Gotti film

4-5-2011 Kelly Preston, de vrouw van John Travolta, zal net als haar man een rol spelen in "Gotti: Three Generations". Ze speelt de vrouw van Gotti Sr.

John Travolta speelt John Gotti

Maffiabaas naar het witte doek

31-3-2011 We hoorden het al vaker in de wandelgangen: John Travolta zou de rol gaan spelen van maffiabaas John Gotti. De kogel is dan nu toch echt door de kerk en het gerucht is nu bevestigd.

<  123  >
Laatste filmnieuws

John Travolta Feiten

John Travolta in Speed Kills
acteur, producent, stemacteur
Geboren 18-2-2007
John Travolta werd bekend als dansende tienerster in Saturday Night Fever en Grease. Na wat licht acteerwerk kreeg hij een cultstatus dankzij zijn rol in Pulp Fiction.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

84 films in Den Haag deze week

84 films in Den Haag deze weekVandaag wordt er in Den Haag maar liefst 144 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl